0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Partizan ostaje bez stadiona?!

Objavljeno: 02.10.13 u 22:17
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Fudbalski klub Partizan bi mogao da ostane bez stadiona pošto je Viši sud u Beogradu odlučio da stadion u Humskoj pripada Ministarstvu odbrane, prenose beogradski mediji.

U izjavi za B92 direktor stadiona Aleksandar Stepanović kaže da je Sportsko društvo Partizan od 1990. godine zaveden kao vlasnik stadiona zvaničnim rešenjem i da tu priče nema.

Stepanović je potvrdio da će se crno-beli žaliti na odluku Višeg suda, a objasnio je i hronologiju događaja.

“Cela priča je u održavanju – stadion je postajao sve stariji, veliki novac je izdvajan za održavanje, pa je Vojska jednog momenta ponudila da stadion preda Gradu, a da on dalje preda stadion korisniku, tj. Partizanu”, izjavio je Stepanović za B92.

U proteklom periodu Partizan je puno sredstava uložio u održavanje stadiona.

“Velike pare su bile ulagane u održavanje.Sstadion Partizana sastoji se iz 112 ramova i došlo je do njihove vibracije, što je zahtevalo komplikovan zahvat su radili Institut za ispitivanje materijala i Građevinski fakultet još negde 1977. godine. Neko je morao da uloži sredstva kako bi se ramovi uvezli u prsten i da bi se smanjile vibracije. Partizan je snosio troškove, mislim da je to rađeno nekih osam godina, ali sve imamo u dokumentaciji”, rekao je Stepanović.

Direktor Partizanovog stadiona je potom nastavio:

„Proces je trajao nekoliko godina i krajem osamdesetih odobreno je da se imovina prebaci Partizanu, mislim da je general Gregorić bio na čelu komisije koja je to odlučila. To je 1989. godine potpisao i načelnik generalštaba i Partizan je uknjižen kao vlasnik stadiona zvaničnim rešenjem od aprila 1990. godine. Ako se sada to vraća Vojsci, sve bivše republike imaju pravo na jedan deo imovine. Taj spor dugo traje i time se bavi naš tim advokata“, zaključio je Stepanović.

hotsport.rs/b92.net

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter