1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Malbašić smršao i vraća se u prvi tim Partizana

Objavljeno: 02.10.13 u 14:04
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Filip Malbašić, letos je stigao među crno-bele na jednogodišnju pozajmicu iz nemačkog Bundesligaša Hofenhajma sa oreolom mladog reprezentativca i značajnog pojačanja šampionskog tima crno – belih. Činjenica da u Nemačkoj nije igrao skoro celu godinu, nije predstavljala problem, jer je stručni štab kroz pripreme počeo Filipa da uvodi u sistem rada Partizana i zahvaljujući kvalitetima koje poseduje kao provereni igrač, bio je jedan od startera. Predviđen je kao zamena Lazaru Markoviću i kao fudbaler koji bi brzinom po boku trebalo da pravi višak i sprema šanse Partizanovim napadačima.

No, godina neigranja ostavila je ipak malo traga i Malbašić se na putu ulaska u tim ‘negde izgubio’, a dodatno ga je ‘ubila’ i promašena šansa u Thunu, kada je mogao da odluči meč i dobije dodatnu inekciju samopouzdanja. Pored svih muka koje su ga snašle, pojavio se i problem sa viškom kilograma, pa je morao da radi na doterivanju linije, a to automatski znači i odlazak u drugi plan.

Poslednjih dana, Malbašić je uspeo da ‘oslabi’, fizički se pripremio do nivoa kao i ostali prvotimci, pa je na putu da se vrati među startere. To znači da bi i Rašović uskoro mogao na raspolaganju da ima ‘renoviranog’ igrača, željnog dokazivanja sa nespornim igračkim i brzinskim kvalitetima, koji će značajno doprineti rezultatima prvog tima.

„Zamerali su mi na kilaži i neprofesionalizmu, ali sam u poslednje dve sedmice smršao koliko se od mene zahtevalo. Idealna težina mi je 80 kilograma, koliko sam imao dok sam bio u Radu i Nemačkoj, da bih se na letnjoj pauzi ugojio 4-5 kilograma, usput primenjivao dijete, ali nikako nisam uspevao da ih skinem. Sad sam uspeo da kilažu dovedem u red. Probudio se u meni i neki inat, jer nisam opravdao očekivanja na početku sezone, pa sam sam želeo da pokažem da imam voljni momenat da se vratim u top formu“ – rekao je  Malbašić, koji je ozbiljno shvatio upozorenje čelnika i trenera crno-belih, koji su i insistirali na njegovom dolasku među crno-bele.

hotsport.rs/partizan.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter