0
AdmiralBet ABA Liga

Finalisti u Evroligi, još jedan tim u kvalifikacijama

Objavljeno: 02.10.13 u 14:56

aba-liga-1363214286-282337

Vikend koji je pred nama doneće nam i početak košarkaške sezone u ABA ligi koja ove godine za razliku od prethodne izgleda ima nešto jasnija pravila tačnije i pre nejnog početka zna se na koji način će klubovi obezbediti učešće u evropskim takmičenjima odnosno Evroligi i Evrokupu.

Plasman u najjače klupsko takmičenje obezbediće kao i prethodne sezone finalisti fajnal-fora, što znači da prvak ligaškog dela neće imati nikakvu prednost osim one što će mu biti omogućeno da organizuje završni turnir. Naravno, i dalje je na snazi pravilo da ti klubovi moraju da ispunjavaju osnovne uslove koje je zacrtala Evroliga. U kvalifikacije će ići naboljeplasirani tim  sa tabele koji se nije našao u finalu fajnal-fora, s tim da to ne može da bude klub iz iste zemlje iz koje su finalisti (ako se desi da na primer finalisti budu iz Srbije, Hrvatske ili Slovenije).

ABA liga za Evrokup i dalje ima tri pozivnice što bi značilo da će se četvrti, peti i šesti klub iz ligaškog dela plasirati u to takmičenje.

U narednim godinama ukoliko se desi da jedan grad, kao ove godine Beograd, ima više od dva predstavnika u ligi o tome ko će morati da menja mesto gde će dočekivati rivale odlučivaće Bord ABA lige prema sopstvenim kriterijumima, kao što su tradicija, marketinška prava, broj gledalaca…

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter