0
Košarka

Maljković: Obećavam samo mnogo rada

Objavljeno: 01.10.13 u 13:10

MALJKOVIC MARINA_06

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković odrađuje prve nedelje priprema sa svojim novim klubom, ekipom Liona. Pred njom je težak posao uigravanja ekipe, pogotovo jer će se neke igračice priključiti tek posle igranja u ženskoj NBA ligi i prvenstvu Afrike.

Sa druge strane, klub se zbog finansijskih prekršaja prethodne uprave nalazi u specificnoj poziciji, s obzirom da će srpska selektorka u oktobru mesecu, kada su na programu i najteži mečevi francuskog šampionata, na raspolaganju imati samo između peti i osam prvotimki. Ipak, to ne umanjuje visoke ciljeve koje je trofejni srpski trener postavila ispred sebe u dvogodišnjem projektu.

-Ja sam veoma zahtevna prema sebi i uvek sam imala visoke ambicije u svim klubovima gde sam radila. Tek sam stigla u Lion i još uvek je teško govoriti o krajnjim dometima ekipe. Trebaće nam dosta vremena tokom prve sezone. Sve što mogu da obećam je mnogo rada, a ja sam sigurna da će ovaj rad dati rezultate. Ništa me ne plaši. U ovakvoj situaciji sam bila konstantno od kada sam preuzela Hemofarm iz Vršca pa sve do odlaska iz Partizana i uvek sam se trudila da se adaptiram – istakla je Marina Maljković.

Vrsni stručnjak koji je zbog svojih rezultata sa reprezentacijom Srbije i Partizanom, kao i zbog poznavanja francuskog jezika prilično interesantna tamošnjim medijima, objasnila je da je Francuska bila prirodan izbor.

-Privukla me ideja kluba, a ja neću poreći da je Francuska imala prioritet. Pošto sam živela pet godina u Limožu i Parizu, francuski način života mi je veoma blizak. Na kraju, posle svih uspeha u Srbiji bilo je vreme da odem negde drugde – kaže selektorka Srbije.

Na pitanje da opiše sebe kao trenera Maljkovićeva je poručila da traži puno, ali i da puno daje.

-Postavljam puno pitanja. Ali u svakom odnosu, kada puno dajete, očekujete isto i obrnuto, da puno dobijete. Nijedna osoba neće imati problema da radi sa mnom – zaključila je Marina Maljković.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter