0
Evropske lige

Vengerovih 17 godina na klupi Arsenala

Objavljeno: 30.09.13 u 13:22

arsen-venger-arsenal-1997

Pre tačno 17 godina odnosno na 30. septembra, 1996. godine, Arsen Venger je postao menadžer Arsenala. Njegov dolazak engleski mediji su tada zlurado predstavili natpisom „Arsene who?“ (Koji Arsen?).

A „Profesor“ danas slavi 17. rođendan u Arsenalu. Njegova fudbalska filozofija se razliku od ostalih na ostrvu, zadržala je dosta specificnosti i donela navijačima mnogo radosti. Pod Vengerovim vođstvom „Topdžije“ su tri puta uspele da osvoje Premijer ligu – 1998, 2002. i 2004. godine. Poslednji put bez ijednog poraza. FA Kup osvojen je četiri puta 1998, 2002, 2003 i 2005. godine, što je ujedno i poslednji trofej kluba iz severnog Londona.

Da Venger zna šta radi povtrđuje i podatak da se Arsenal uvek nalazio u vrhu engleskog fudbala i bivao redovan učesnik Lige šampiona. Poslednjih 13 sezona “topdžije” su stizale do nokaut faze, a 2006. godine i do finala u kojem su izgubile od Barselone. U ovu sezonu ekipa je ušla sjajno, trenutno je na liderskoj poziciji, a navijači se nadaju da će trofej konačno stići u vitrine nakon osmogodišnjeg posta.

Za 17 godina provedenih u Arsenalu, Venger je bio učitelj mnogim velikim imenima svetskog fudbala – Tijeri Anri, Denis Bergkamp, Frederik Ljungberg, Patrik Vijera, Rober Pires, Sesk Fabregas, Toni Adams, Mark Overmars, Ešli Kol, Robin Van Persi, Sol Kempbel, Jens Leman samo su neki od igrača koji su radili sa „Profesorom“.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter