0
Fudbal

Selektor kadeta odabrao igrače za kvalifikacioni turnir

Objavljeno: 30.09.13 u 15:57

srbija-kadeti

Selektor Branislav Nikolić odredio konačan spisak od 18 igrača.  Start u utorak u Jakovu protiv Andore (15.30), rivali još Estonija i Grčka.

Najmlađa takmičarska selekcija Fudbalskog saveza Srbije, igrači do 17 godina (1997.godište) odigraće ove nedelje prvi krug kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope, a mini turnir naše grupe 6 održaće se u Jakovu i u Beogradu od 1. do 6.oktobra.

Protivnici „orlićima“ na putu ka elitnoj rundi koja će se održati na proleće naredne godine, biće selekcije Estonije, Andore i Grčke, a naši kadeti startovaće u utorak 1.oktobra utakmicom protiv Andore u Jakovu od 15.30. Dva dana kasnije u isto vreme i na istom mestu odmerićemo se sa Estonijom, a poslednji duel očekuje nas u nedelju 6.oktobra na stadionu Obilića, takođe od 15.30. Prve dve reprezentacije plasiraće se za drugi krug kvalifikacija i nastaviti borbu za jedno od sedam mesta koje vode na Prvenstvo Evrope 2014.godine (domaćin Malta).

Selektor naših kadeta Branislav Nikolić dan uoči starta odredio je i konačan spisak od 18 fudbalera koji će predstavljati Srbiju na ovom turniru. To su (po brojevima na dresu):

Vanja Milinković-Savić (Vojvodina), Marko Mijailović (Crvena zvezda), Dragiša Gudelj (Breda, Holandija), Lazar Zličić (Vojvodina), Miloš Stojanović (Crvena zvezda), Miloš Zlatković (OFK Beograd), Ivan Šaponjić (Partizan), Nemanja Ivanović (Crvena zvezda), Luka Jović (Crvena zvezda), Nemanja Glavčić (Partizan), Strahinja Karišić (Rad), Đorđe Nikolić (Partizan), Mile Šarenac (OFK Beograd), Janko Blagojević (OFK Beograd), Filip Stanković (Crvena zvezda), Stefan Janković (Partizan), Bogdan Rangelov (Crvena zvezda),    Borko Duronjić (Crvena zvezda).

U stručnom štabu kadetske selekcije nalaze se još: Bojan Zavišić, Zoran Milanović i Mihajlo Jurasović (treneri), Predrag Soldatović (trener golmana), Igor Gačić (tim menadžer), Boško Milev (doktor), Nemanja Božić (fizioterapeut) i Nenad Dragaš (ekonom).

Završne pripreme obavljene su najpre u Jakovu, gde je selekcija boravila pet dana, a nakon toga i u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Selektor Nikolić izrazio je ubeđenje da će njegovi izabranici ostvariti zacrtani takmičarski cilj i plasirati se na jedno od prva dva mesta.

„Činjenica da igramo kod kuće, kao i rejting koji imamo, nameću nam breme glavnog favorita i verujem da ćemo opravdati očekivanja. Dobro je što sa najkvalitetnijim rivalom, Grčkom, igramo na kraju, ali prethodno moramo da pobedimo Andoru i Estoniju. Pribavili smo snimke protivnika, dobro smo se pripremili, a žao mi je što neću moći da računam na Matiju Špoljarića iz Atletika (Madrid) koji je povređen. Imali smo još nekoliko manjih problema sa povredama, ali u dobrom raspoloženju dočekujemo prve zvanične utakmice ove selekcije“ – istakao je Branislav Nikolić.

Širom Evrope u oktobru igraće se kvalifikacije u ukupno 13 grupa, a po dve selekcije iz svake grupe, plus dve najbolje trećeplasirane takmičiće se u elitnoj rundi, krajem marta 2014.godine. Domaćin finalnog turnira Prvenstva Evrope biće Malta, a to prvenstvo biće i poslednje na kome će učestvovati samo osam selekcija, s obzirom da će se od 2015.godine preći na format sa 16 reprezentacija.

hotsport.rs/fss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter