0
ATP

Novak i dalje prvi, Janko stagnira, Viktor napreduje iako ne igra

Objavljeno: 30.09.13 u 08:59

atp

Kako prethodne nedelje nije bilo velikih ATP turnira tako nije došlo ni do velikih promena na rang listi najboljih svetskih tenisera tačnije Novak Đoković (11.120) je započeo i 101. nedelju na čelu pošto i dalje ima minimalnu prednost u dnosu na Rafaela Nadala (10.860) koji bi već od narednog ponedeljka ponovo mogao da postane teniski kralj i to ukoliko se plasira u finale Pekinga ili srpski teniser ne osvoji taj turnir.

Janko Tipsarević je i dalje na 23. mestu, Viktor Toricki iako je suspendovan na 18 meseci beleži skok od jednog mesta pa je sada na 69. poziciji, dok je Dušan Lajović posle polufinala na čelendžeru u Sibiuu preskočio pet stepenika te je sada na 138. mestu. Ogroman napredak napravio je Ilija Bozoljac kojem je finale u Uzbekistanu donelo povratak među 300 najboljih tenisera sveta tačenije 244. mesto što je za čak 70 pozicija bolji plasman u odnosu na prethodnu nedelju.

Među 500 najboljih od srpskih tenisera još se nalaze Boris Pašanski (306.), Filip Krajinović (309.), Peđa Krstin (390.), Miljan Zekić (419.) i Danilo Petrović (487.).

Kada je u pitanju plasman najboljih 10 tu nije bilo velikih promena osim što su se Tomaš Berdih i Rodžer Federer rotirali na petom i šestom mestu odnosno Stanislas Vavrinka i Rišar Gaske na devetom i desetom. Endi Marej je i dalje treći, David Ferer četvrti, Huan Martin del Potro sedmi, a Žo-Vilfrid Conga osmi teniser sveta.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter