0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Andrija Živković obara Mrkelin rekord?

Objavljeno: 30.09.13 u 15:19

 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Mladi napadač Partizana Andrija Živković mogao bi da postane najmlađi reprezentativac u istoriji naše fudbalske selekcije ukoliko mu Siniša Mihajlović pruži priliku makar na jednoj od predstojeće dve utakmice koje će odigrati „orlovi“, 11. oktobra protiv Japana ili četiri dana kasnije protiv Makedonije.

Naime, Mihajlović je planirao da Živkovića vodi i u Vels s obzirom da se ekipa suočila sa manjkom napadača, ali nije bilo moguće da se u tako kratkom roku obezbedi viza za njega pa je selektor obećao da će mladog virtuoza prvom sledećom prilikom pozvati u nacionalni tim. Obećanje je ponovio i danas u intervjuu za sportal.rs tako da nam preostaje da mu verujemo dok i zvanično ne objavi spisak igrača koji će biti u kombinaciji za tim za ta dva meča.

Da se vratimo na rekord. S obzirom da je Andrija rođen 11. jula 1196. godine na dan utakmice protiv Japana u Novom Sadu imače 17 godina i 93 dana što znači da će ukoliko se nađe na terenu oboriti rekord Mitra Mrkele star 31 godinu pošto je nekadašnji igrač OFK Beograda i Crvene zvezde u meču protiv Bugarske u novembru 1982. godine debitovao za tadašnju reprezentaciju Jugoslavije sa 17 godina i 130 dana.

Pored Živkovića debi u seniorskoj reprezentaciji može da očekuje i Miloš Jojić koji je za razliku od Nikole Ninkovića pruženu priliku u Partizanu i mladoj reprezentaciji maksimalno iskoristio pa ne čudi Mihajlovićev poziv njemu.

I dok će njih dvojica čekati debi u A reprezentaciji četvorica sada već standardnih članova tima Siniše Mihajlovića biće prekomandovani u mladi tim odnosno biće na usluzi selektoru Radovanu Ćurčiću za predstojeće kvalifikacione duele „orlića“.

hotsport.rs/kurir-info.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter