0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Aleksandrov: U Viljnus sa najvišim ambicijama

Objavljeno: 30.09.13 u 11:08
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Srpska košarka mogla bi da ima još jednog svog igrača u Evroligi naredne sezone. Od 1. do 4. oktobra u Viljnusu u Litvaniji, osam timova će se boriti za mesto koje vodi u elitno evropsko takmičenje. Među njima se nalazi i nemački Oldenburg za koji nastupa Nemanja Aleksandrov.

Takmičenje se igra po kup sistemu, a rival ekipi Oldenburga biće italijanski Vareze. Aleksandrov kaže da njegov tim ima velika očekivanja.

„Sigurno da putujemo sa najvećim ambicijama jer imamo dobar tim i u pitanju su tri utakmice, tako da je sve moguće“ – rekao je Aleksandrov.

Srpski košarkaš je svestan da je put do Evrolige izuzetno naporan.

„Veoma je teško, u pitanju je kup takmičenje, tako da ako izgubiš, ideš kući. Na turniru su sve ekipe odlične i sigurno da će svi ciljati najbolji mogući rezultat“ – smatra Aleksandrov.

Ipak, 26-godišnji košarkaš svestan je aduta svog tima.

„Jedan od naših osnovnih kvaliteta je taj što je tim praktično neizmenjen u odnosu na prošlu sezonu, izuzev mene, ali mislim da sam se dobro uklopio. Naravno imamo vrlo iskusne igrače sa puno odigranih utakmica“ – kaže Aleksandrov.

Na turniru još učestvuju i Lijetuvos Ritas, VEF Riga, Himki, Ostende, Nimburk i Banvit, pa Aleksandrov zna koliko njegovu ekipu čeka težak zadatak.

„Konkurencija je izuzetno jaka, to su sve timovi iz samog vrha u nacionalnim prvenstvima“ – zaključio je srpski košarkaš.

Aleksandrov je u Oldenburg došao ovog leta iz španske Manrese, a prethodnu sezonu započeo je u belgijskom Pepinsteru. Pre toga, bio je član FMP-a, Crvene zvezde, Olimpije i Skavolinija.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter