0
Domaći fudbal

Šampion poklekao u Novom Sadu

Objavljeno: 29.09.13 u 16:50

VOJ-fk_007

Novosadska Vojvodina naela je prvi poraz šampionu Srbije, Partizanu ove sezone. „Stara dama“ je trijumfovala rezultatom 2:1 u derbiju 7. kola Jelen Superlige.

Novosađani su sasvim zasluženo došli do pobede na ovom meču. Na početku utakmice delovali su dosta bolje na terenu. Ipak, sredinom provg dela igre izabranici Vuka Rašovića su se probudili i do kraja poluvremena stvorili nekoliko dobrih prilika. Ipak, do odlaska na odmor nije bilo golova.

U nastavku susreta daleko bolja igra Vojvodine. Trpeli su crno-beli pritisak domaćih sve do 73. minuta kada je mrežu Stojkovića uspeo da zatrese Petar Škuletić. Nije se dugo čekalo na novi gol. Samo tri minuta kasnije Partizan poravnava rezultat preko Nemanje Kojića.

Vojvodina je nastavila sa dobrom igrom i ponovo dolazi do gola. U 88. minutu na centaršut Alivodića lopta je iznenadila Marka Živkovića, pogađa ga i odlazi u nebranjeni deo mreže.

Velika pobeda Vojvodine, koja je ovom pobedom prvenstvo učinila dosta zanimljivije i ostala je jedina neporažena ekipa od sada. Međutim veliki broj nerešenih rezultata uticao je na to da Novosađani zauzimaju „samo“ 3. mesto.

Partizan je i dalje na čelu tabele i ima dva boda više od čukaričkog, koji je doživeo takođe prvi poraz u sezoni, a četiri više od Vojvodine.

U narednom kolu Partizan dočekuje Javor, dok će fudbaleri Vojvodine gostovati Radu na Banjici.

hotsport.rs

90+4′ – Kraj utakmce.

90+2′ – Saša Marković je odlično šutirao, ali je lopta pogodila prečku.

88′ – GOOOOL!!! Autogol Marka Živkovića! Centrirao je Alivodić sa desne strane, a lopta pogađa iznenađenog Živkovića i odlazi iza leđa Vladimira Stojkovića.

82′ – Zbog prigovora sudija je pokazao žuti karton Vojislavu Stankoviću.

81′ – Vranješ je snažno šutirao sa 16 metara, ali lopta odlazi preko gola.

76′ – GOOOOL!!!! Strelac je Nemanja kojić! Centarfor Partizana je šutirao sa 34 metara, lopta je prošla između dva igrača Vojvodine koji su pokušali da izblokiraju udarac, a Delač je uspeo samo malo da je skrene, međutim nedovoljno i Partizan je izjednačio.

75′ – Izmena kod crno-belih. Izašao je Ilić, a ušao Fofana.

73′ – GOOOOL!!! Strelac je Petar Škuletić! Vranješ je poslao loptu iz kornera na peterac, Stojković nije stigao do lopte, ali jeste Petar Škuletić koji je šalje u mrežu gostiju.

70′ – Izmena u ekipi Partizana. Izašao je Andrija Živković, a ušao Brašanac.

65′ – Nova šansa za Vošu. Alivodić je na ivici kaznenog prostora „zalomio“, a onda pokušao da plasira loptu u mrežu, ali je Stojković bravurom intervenisao.

59′ – Prva izmena na utakmici. Trener Vojvodine zamenio je Vukčevića Gaćinovićem.

57′ – Nakon kornera, Trajković šutira sa 4-5 metara, ali Stojković odlično interveniše i spašava gol Partizana.

53′ – Vojvodina ima inicijativu na početku drugog poluvremena. Vranješ je pokušao sa oko 30 metara lopta odksače, dobija na ubrzanju, ali odlazi pored gola.

46′ – Odličnu šansu za Vojvodinu propušta Jagoš Vuković. Nakon dobro izvedenog kornera Vuković je natrčao na loptu i glavom je šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

Poluvreme: Vojvodina je na početku meča delovala bolje, stvorila nekoliko šansi, ali nije uspela ozbiljnije da ugrozi gol crno-belih. Partizan je sredinom prvog dela igre uspostavio kontrolu nad igrom. Stvorili su izabranici Vuka Rašovića nekoliko veoma ozbiljnih šansi, a najveću je propusti STanković kada je posle kornera šutirao glavom, ali je lopta pogodila stativu.

43′ – Gulan je centrirao iz kornera, a Obradović skočio uputio loptu ka golu, ali je ona otišla pored stative.

41′ – Koji će je odložio loptu do Saše Ilića koji šutira sa 18 metara, ali lopta odlazi pored gola.

39′ – Jojić je centrirao iz kornera, a najviši u skoku je bio Stanković koji je glavom šutirao, lopta se odbila od Škuletića i pogodila stativu.

32′ – Jojić je dobio loptu u prostor, pokušao sa 20 metara da prebaci loptu preko Delača koji se okliznuo, ali je lopta otišla daleko preko gola.

28′ – Gulan je bio u prilici da postigne gol posle kornera, ali je za malo zakasnio.

24′ – Kojić je pokušao sa 20 metara, Delač je odbija do Andrije živkovića koji centrira, ali je odbrana Voše na mestu i otklanja opasnost.

20′ – Nešto mirniji period igre. Bez većih prilika.

13′ – Pokušao je Vukčević da ugrozi gol svoje nekadašnje ekipe, ali je lopta otišla pored gola.

11′ – Vranješ je solidno šutirao, ali je Stojković dobro reagovao.

9′ – Prvi udarac na gol uputili su fudbaleri Partizana. Marković je pokušao, ali je Delač bez većih problema intervenisao.

8′ – Volkov je zbog oštrog starta dobio žuti karton.

4′ – Čvrsta igra na obe strane. Teren natopljen vodom, što otežava fudbalerima da kontrolišu loptu.

1′ – Derbi u Novom Sadu je počeo.

VOJVODINA: Delač, Radoja, Leković, Trajković, Alivodić, Škuletić, Vranješ, Poletanović, Vuković, Vulićević, Vukčević.

PARTIZAN: Stojković, M. Živković, Volkov, Obradović, Stanković, Marković, Gulan, A. Živković, Ilić, Jojić, Kojić.

Danas od 17 sati u derbiju 7. kola Jelen Suprelige na novosadksom Karađorđu Vojvodina dočekuje akutelnog šampiona beogradski Partizan.

U oba tabora pred današnji okršaj osećao se optimizam. Lale žele da nanesu poraz ljuom ruvalu, dok „Parni valjak“ želi da nastavi sa dobrim rezultatima u šampionatu. Trener crno – belih Vuk Rašović neće moći da računa na sve igrače.

„Težimo da budemo sve bolji i nadam se da će to tako i biti. Igraćemo bez povređenih Đembe-Đembe i Ostojića. Ninković je izdržao suspenziju zbog isključenja u Užicu, nisam ljut na njega, u ozbiljnoj je kombinaciji za tim, ali jasno je da ne može tako da se ponaša“ poručio je Rašović.

Njegov kolega na klupi Vojvodine Marko Nikolić smatra da će detalji odlučiti pobednika.

“Odlično se poznajemo, nema tu nekih velikih tajni. Očekujem i da naša publika stvori pravi domaćinski ambijent, da nose ovaj tim, jer nam je njihova podrška jako potrebna. Siguran sam da će kao i u svakoj utakmici o pobedniku odlučiti detalji“, rekao je Nikolić na konferenciji za medije.

Utakmica Vojvodina – Partizan igra se od 17 časova uz direktan prenos na TV Arena 3.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter