0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Stanković: Najlepše je igrati za Srbiju

Objavljeno: 29.09.13 u 16:08
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Dejan Stanković rekao je danas da mu je u karijeri bilo najlepše i najteže igrati za Srbiju.

– Što se tiče odgovornosti, najlakše je bilo igrati za Jugoslaviju. Tamo sam bio najmlađi i nije bilo odgovornosti. Najteže i najlepše je bilo igrati za Srbiju jer sam došao u godine gde je odgovornost moja“ rekao je između ostalog Stanković.

On je naglasio da mu je najlepši trenutak u državnom timu bio na utakmici sa Hrvatskom 1999. godine koja je završena rezultatom 2:2, i kojom je bio obezbeđen plasman na prvestvo Evrope.

– Za 90 minuta smo prošli sve i svašta. Bili smo na dnu, pa na vrhu, pa ponovo dole, da bismo se konačno izborili za rezultat koji nas je vodio na prvenstvo Evrope – rekao je Stanković, koji je na toj utakmici postigao gol.

Nekadašnji reprezentativac Srbije oprostiće se od nacionalnog dresa 11. oktobra na utakmici protiv Japana u Novom Sadu.

– Pokušavam da razmišljam o toj utakmici i malo me hvata strah, jer sam uvek celog sebe davao reprezenztaciji. Nekada je to bilo dovoljno, nekada odlično, a dešavalo se da nije valjalo ništa, bože moj, fudbal je to, ali bitno je da sam čist pre sobom – rekao je Stanković.

Što se tiče klupske karijere jedan detalj je uticao da ona uzlaznom linijom krene vrtoglavom brzinom.

– Prekretnica karijere bio je gol koji sam dao Kajzerslauternu. Za 18-godišnjaka bio je to pravi bum i odskočna daska za dalju karijeru kazao je Stanković

hotsport.rs/sportskižurnal

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter