0
Odbojka

Velika bronza srpskih odbojkaša!

Objavljeno: 29.09.13 u 14:58

ir2

Podmlađena reprezentacija Srbije napravila je veliki uspeh na Evropskoj prvenstvu pošto je pobedom nad Bugarskom od 3:0 (25:22, 32:30, 27:25) osvojila bronzanu medalju.

Čini se da je prvi set bio ključ trijumfa na ovom meču. Bugari su bili ti koji su na početku diktirali tempo i mali prednost ali kako se set bližio završnici srpski odbojkaši su podizali nivo igre i kada je to bilo najvažnije napravili preokret i osovjili prvi set.

Međutim najveća borba viđena je u drugoj deonici. Ponovo su bugarski odbojkaši bili ti koji su bolje krenuli i imali početnu prednost. Međutim poput prvog seta Srbija se vratila ali je ovog a puta set ušao u neizvesnu završnicu u kojoj su ‘čvršće živce’ imali izabranici Igroa Kolakovića i rešili ga u svoju korist.

Tek treći set doneo je početnu prednost Srbiju ali su ovoga puta Bugari odigrali jako i napravili prednost sredinom seta. Činilo se da će mo gledati i četvrti set ali tako nisu mislili odbojkaši Srbije koji su izvukli iposlednji atom snage da prolome utakmici i sjajnomzavržnicom osvojili su bronzanu medalju.

Kraj: Srbija – Bugarska 25:22, 32:30, 27:25

3. set Po prvi put na meču Srbija je ta koja diktira ritam igre od samog početka seta, pa je na prvom tehnničkom tajmatu rezultat 8:5 za izabranike Igora Kolakovića. Poput preokreta koje je Srbija pravila u prva dva seta, sada to čine BUgari i stižu do 15:17. Uspeli su odbojkaši Srbije da naprave još jednom preokretu u trećem setu i ponovo u neizvesnoj završnici iskoriste četvrtu meč loptu i osvoje bronzanu medalju!

2.set Ponovo su bugarski odbojkaši bili ti koji su imali prednost na prvom tehničkom tajmautu. Stvari su slično kao i u prvom setu ‘došle na svoje’ pa je na drugom tehičkom tajmautu Srbija ta koja ima dva poena prednosti 16:14. Ogromna borba viđena je u nastavku drugog seta. Imala je Srbija dve set lopte, ali su Bugari našli način da se izvuku. Potom je usledila rezultatska klackalica u koj +j su obe reprezentacije imali priliku da osvoje set ali na kraju je to pošlo za rukom našim dobojkašima koji su drugu deonicu dobili sa 32:30.

1. set Počeo je meč za treće mesto na Evropskom prvenstvu. Još uvek je relativno hladno u improvizovanoj hali u Kopenhagenu pa su se zato naši reprezentatici zagrevali u drugoj dvorani. Slično poput utakmice polufinala sa Rusijom, naš protivnik pravi prednost u ranoj fazi meči i na tehničkom tajmautu j 8:4 za Bugarsku. Nekoliko grešaka Bugara kao i par poteza i dovbrih servisa srpskih reprezentativaca  i izabranici selektora Kolakovića stižu do 15:14. Od trenutka kada su ppreuzeli vođstvo reprezentativci Srbije nisu ga ispuštali do kraja seta. Uspeli su Bugari u samoj završnici da stignu do 22:22, ali su potom usledila tri uzastopna poena Srbije i sovojen je prvi set.

Odbojkaška reprezentacija Srbije igra danas u Kopenhagenu protiv Bugarske utakmicu za treće mesto na Evropskom prvenstvu.

Srpski odbojkaši nisu uspeli da se plasiraju u finale i dođu u situaciju da brane titulu osvojenu pre dve godine u Beču, pošto su u polufinalu poraženi od selekcije Rusije sa 3:1 (25:19, 24:26, 25:23, 25:15).

„Propustili smo šansu u trećem setu, ali Rusija je pokazala da je bolja od nas. Ovo je izuzetno mlad tim, sigurno da će im biti potrebno dosta vremena da se oporave, ali prvenstvo Evrope je takvo takmičenje da ne sme previše da se razmišlja o onome što je bilo. Bez obzira na poraz u ovom meču moramo da se spremimo za naredne obaveze“, rekao je selektor Srbije Igor Kolaković.

U drugom polufinalu šampionata Starog kontinenta Italija je bila bolja od Bugarske rezultatom 3:1 (19:25, 25:22, 25:15, 25:22).

Utakmica između Srbije i Bugarske igra se od 15 sati, dok je tri sata kasnije na programu finale u kome se sastaju Rusija i Italija.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter