0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Dženkins: Bobi je sjajan saigrač

Objavljeno: 29.09.13 u 10:13

dzenkins

Novi plejmejker Crvene zvezde Čarlsa Dženkins palako ali sigurno privikava sa ne evropski košarkaški ambijent. Drugačiji treninzi, igra i pristuo košarci uopšte na početku su učinili da Dženskinsu bude teže nego što je navikao ali stvari sada dolaze na svoje.

„Kada sam došao, bilo mi je teško da se naviknem na potpuno drugačije okruženje i uslove u evropskoj košarci. Igrali smo dobro u pripremnom periodu, ali je naš cilj da pobeđujemo kada počnu zvanične utakmice. Osećam veliko uzbuđenje pred start sezone i jedva čekam da počne.“ kaže 24-godišnji Amerikanac.

Ipak evropsko iskustvo nije baš ispalo kako je zamišljao.

„Potpuno je drugačije. U prvoj NBA sezoni nisam imao ni približno ovako naporne treninge. Nisam očekivao da će biti tako teško, ali radim ono što i drugi u timu i pokušavam da se spremim za velike stvari kada počne sezona. Najviše Demarkus Nelson, sa kojim sam delio sobu kada smo igrali pripremne utakmice, Blejk Šilb, koji već šest-sedam godina igra u Evropi. Bobi je takođe sjajan saigrač i pomaže mi da se što pre naviknem na nove uslove.“ iskren je plejmejker crveno – belih.

Dženkins još uvek niije u stanju da stvori sliku u kakvom će mabijentu igrati utakmice.

„Zaista ne mogu. Neke utakmice igrali smo pred samo 50-ak ljudi, tako da ne mogu da stvorim u glavi tu sliku. Biće interesantno. Ne možete da se spremite za tako nešto, možete samo da čekate da doživite takvo iskustvo.“ dodao je košarkaš iz Bruklina.

hotsport.rs/večernjenovosti

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter