0
Domaći fudbal

Zvezdin klinac u nemilosti švajcarskih vlasti

Objavljeno: 28.09.13 u 00:20
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Jedan od najtalentovanijih igrača Crvene zvezde Veljko Simić koji je krajem feburara ove godine prešao u Bazel, nalazi se u nemilosti švajcarski vlasti i ne može da nastupa za ovaj klub.

Naime, imigracione vlasti u Švajcarskoj nisu izdale radnu dozvolu Simiću i on zbog toga nema pravo nastupa za Bazel. Kao razlog zbog koga je Savezni ured za migracije (FOM) odbio da izda radnu dozvol novodi se da igrači koji u Švajcarsku dolaze iz zemalja koje su van EU moraju da dokažu da su kvalifikovani profesionalci, odnosno da imaju tri godine igranja u ‘solidnim’ fudbalskim ligama što kod Simića nije slučaj.

Čelnici Bazela su, prema informacijama iz Švajcarske, uspeli da ospore presudu FOM-a, ali je žalbeni postupak i dalje u toku.

„Klubovi na teren mogu poslati samo pet igrača van EU i zbog toga mi iz tih zemalja dovodimo samo talentovane igrače. Mi jedostavno nemamo para da trošimo za kvalitetne strance“ rekao je prvi čovek Bazela Bernard Hesler.

hotsport.rs/telegraf.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter