0
Fudbal

Ukrajinci protiv Poljaka bez navijača

Objavljeno: 28.09.13 u 17:42

ukrajina-navijacica

Fudbalska reprezentacija Ukrajine kažnjana je jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog navodnog rasističkog vređanja igrača San marina na utakmici odigranoj 6. septembra u Ljvovu (u ovom gradu neće moći da budu igrane utakmice reprezentacije do 2018. godine), a pored toga savez će u kasu UEFA morati da uplati 45.000 švajcarskih franaka.

Ukrajinci će tako u veoma važnoj utakmici za plasman na Mondijal u Brazilu u kojoj će 11. oktobra ugostiti Poljsku igrati bez pomoći publike, a ukoliko se slični incidenti ponove mogle bi da uslede rigoroznije kazne.

Ukrajinci su kaznu zaradili pošto je delegat utakmice sa San Marinom u izveštaju napisao da je čuo „majmunske zvuke i gestove“, kao i da je primetio „nacističke transparente“. Zanimljivo je da zvaničnici UEFA i sama ova organizacija uglavnom kažnjavaju Saveze i klubove iz istočnoevropskih zemalja, dok oni sa druge strane Evrope prolaze nekažnjeno ili sa blagim novčanim sankcijama za iste ili čak gore gestove.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter