FOTO: www.cev.lu

FOTO: www.cev.lu

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković, nakon poraza njegovih izabranika u polufinalnom meču Evropskog prvenstva odigranog u Kopenhagenu, priznao je da je selekcija Rusije zasluženo trijumfovala.

“Rusija je danas bila bolja i to je očigledno i po rezultatu i po igri. U drugom setu, iako je izgledalo da ćemo ga izgubiti, zahvaljujući borbenosti došli smo do izjednačenja, a šansu smo propustili u trećem setu. U sledećem setu smo propustili šansu pošto smo uprkos velikom zaostataku uspeli da dođemo do izjednačenja, ali ne i da ga osvojima. Posle toga više nismo bili sposobni za bilo kakav preokret. Sada moramo da potražimo našu šansu u meču za treće mesto” – rekao je Kolaković posle utakmice.


U svakom slučaju našoj mladoj i neiskusnoj reprezentaciji posle svega neće biti lako da u sutrašnjem meču za treće mesto skupi snage da osvoji bronzano odličje.

“Ovo je izuzetno mlad tim i sigurno da će im trebati poprilično vremena i svega. Međutim, Evropsko prvenstvo je takvo da nema mnogo vremena za razmišljanje o onome što je bilo već samo treba gledati unapred” – zaključio je Kolaković.

U meču za treće mesto Srbija će igrati protiv poraženog iz drugog polufinala u kojem se sastaju Italija i Bugarska.

hotsport.rs