0
Fudbal

Robovi grade stadione za Svetsko prvenstvo (VIDEO)

Objavljeno: 27.09.13 u 23:54

World_Cup_1

Britanski list Gardijan izneo je tvrdnje da se za izgradnju stadiona i infrastrukture za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, koriste robovi kao radna snaga!

Ukoliko se ovi navodi ispostave kao tačni biće to još jedan ozbiljan udarac za svetski fudbal u kome se obrću milijarde evra.

Robovi su uglavnom imigrati, najviše iz Nepala, a navodno su njih najmanje 44 preminula od teških uslova tokom leta, navodi isti list.

Prema dokumentima koje poseduje ambasada Nepala u Dohi, najviše njih je umrlo od posledica srčanog udara, ali raznih nesreća na radu.

Radnici su navodno smešteni u nesanitarnim uslovima, a uskraćeni su im čak i obroci dok rade, dok vodu za piće moraju da plaćaju. Kako to rade nije sigurno, jer mesecima nisu dobili platu.

Ovi smoderni robovi ne mogu da napuste svoje radno mesto jer su im uglavnom zaplenjeni pasoši i dokumenta za rad, pa nemaju dozvolu da napuste ovu bogatu bliskoistočnu zemlju.

Na ove izveštaje iz Katara reagovao je potpredsednik FIFA Džim Bojs, koji je pokrenuo hitnu istragu. Organizator je saopštio da će od svih izvođača radova na stadionima zahtevati novi kodeks.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter