in ,

Dribling za čist obraz i pun novčanik!

Barcelona forward Lionel Messi gives a thumbs up as he arrives in court to answer charges of tax evasion in Gava

U elitnom naselju Gava, gde žive bogati fudbaleri Barselone, danas je prava fešta. Zvanično najbolji fudbaler planete Lionel Mesi, danas se pred sudom izjašnjava o utaji poreza.

Upravo tim povodom, poštovaoci lika i dela omalenog Аrgentinca okupili su se ispred zgrade suda kako bi pružili podršku svom miljeniku.

Naime, Argentincu se u Španiji sudi zbog utaje poreza od 2007.do 2009. godine. Mesijevi savetnici su zaboravili da prijave ogroman profit koji su u pomenutom periodu zaradili od prava za korišćenje slika slavnog fudbalera u marketinške svrhe.

Barcelona forward Lionel Messi arrives in court to answer charges of tax evasion in Gava

Radili su to preko kompanija u Belizeu i Urugvaju, a koliko je to unosan posao bio govori podatak da su na ime poreza dužni 4,1 milion evra. Prvu kaznu od tričavih pet miliona, Mesi je već platio u avgustu.

Isteraju li tužioci svoje, Mesi bi mogao da bude kažnjen sa čak 21 milionom evra i uslovnim zatvorskom kaznom u trajanju godinu dana. Ali sa druge strane za očekivati je da Mesi i na sudu upotrebi svoju magiju, pa da na kraju predribla i sudije.

hotsport.rs

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Nova titula za Bojanu Jovanovski

Bešiktaš četiri meča bez publike