0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Partizan rutinski do osmine finala (VIDEO)

Objavljeno: 25.09.13 u 17:08
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Šampion Srbije beogradski Partizan rutinskom partijom plasirao se u osminu finala Kupa Srbije pošto je sa 2:0 (1:0) na svom stadionu savladao ekipu Metalca.

Promeša je karte trener crno – belih Vuk Rašović i odmarao pojedine igrače, pa su tako na klupi bili Andrija Živković, te Saša Ilić.

Prilično mirna igra obeležila je dobar deo prvog poluvremena, pa sem šanse Jojića kada je pogodio stativu nije mnog toga moglo da se izdvoji sve do stoprocentne prilike za Metalac kada  je Memedović bio oči u oči sa Stojkovićem ali je sa samo par metara promašio ceo gol.

To kao da je bio signal crno – belima i već u sledećem napadu Fofana je lepim udarcem sa oko 18 metara savldao Đorgatovića u 34. minutu.

Do drugog gola publika na stadionu morala je da sačeka sve do 70. minuta kada je Kojić koij je zamenio Fofanu povisio na 2:0. Imali su crno  – beli još nekoliko prilika da uvećaju rezultat ali najviše zahvlajujući odličnom golmanu gostiju Đogatoviću u tome nisu uspeli.

„Probali smo neke nove igrače. Lepa, sadržajna utakmica, sa samo dva gola, a moglo je da bude i više. Ono što smo želeli to smo i ostvarili.“ bio je koncizana Rašovič posle meča.

Partizan – Stojković, M. Živković, N. Petrović, Stanković, Obradović, Brašanac (S. Marković od 74.), Gulan, Jojić, Luka, Grbić (Ilić od 57.), Fofana (Kojić od 66.).

Metalac – Đogatović, Kosić, Kontor, Joksimović, Panić, Brkić (Ivanović od 67.), Mladenović, Ćirković, Lukić, Memedović (Antelj od 46.), Sedlar.

Tok meča:

90+2 Kraj utakmice u Beogradu. Fudbaleri Partizana rutinskom partijom plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su golovima Fofane i Kojića savladali Metalac sa 2:0.

78′ Nova šansa za crno – bele. Luka je ovog puta bio u šansi ali je njegov udarac izblokiran i od svega Partizan je imao samo novi korner.

74′ Novu odličnu priliku imao je strelac drugog gola za Partizan, Nemanja Kojić ali je njegovo podbadanje lopte prozreo Đogatović i u poslednjem momentu vrhovima prstiju sprečio siguran gol crno – belih.

70′ GOOOOOOOOOL 2:0. Samo nekoliko minuta pošto je ušao u igru Kojić je iskoristio centaršut Petrovića i savladao do tog momenta odličnog Đogatovića.

65′ Novu veliku priliku je imao Jojić ali je njgov šut po zemlji odbranio Đogatović, a na odbijenu loptu natrčao je Luka međutim nije uspoe da je smesti u mrežu. Ne posredno nakon ove prilike Kojić je zamenio Fofanu na terenu.

60′ Nakon 15 minuta druogo poluvremena nišđta se značajnije nije dogodilo na terenu. Nekoliko kornera crno – belih jedino je vrredno pomena iz ovog dela igre.

46′ Nastavljena je utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije u kojoj se sastaju Partizan i Metalac

45’+2 Poluvreme na stadionu Partizana, crno – beli protiv Metalca vode 1:0. Prilično mirna utakmica sa nekoliko odličnih šansi i jednim golom. Stativa Jojića na jednoj i promašaj Memedovića, te naravno gol Fofane obeležili su prvi deo igre.

34′ GOOOOOOL 1:0! Surovo su crno bei kaznili promašaj Metalca. Loptu je na oko 18 metara primio Fofana i onda preciznim udarcem savldao nemoćnog Đogatovića.

33′ Prvu prliku iz kategorije stopostotnih imao je Metalac ali je Memedović sa pet metara poslao loptu pored gola Stojkovića.

30′ Čini se da su igrači Partizana pomalo opušteno ušli u ovaj meč jer neke situacije koje su lako mogle da postanu gol šanse otišle su u nepovrat zbog nedostatka koncentracije crno – belih.

18′ Sreća za Metalac nakon što je Jojić pogodio stativu, a nešto kasnije i Grbić je bio u izglednoj prilici.

16′ Za sada bez pravih prilika na obe strane. Crno – beli prema očekivanja imaju nešto više loptu u nogama ali još uvek nisu uspeli da ozbiljnije ugroze golo gostiju iako su izveli već pet kornera.

1′ Počela je utakica u Humskoj. „Imamo par novih igrača koji ce dobiti šansu. Zanima nas prolaz u sledeće kolo i zato mOramo da budemo motivisani i željni dobre igre. Andrija Živković će danas odmarati“ rekao je Vuk Rašović neposredno pred početak utakmice.

Fudbaleri Partizana igraju svoj meč 1/16 finala Kupa Srbije protiv Metalca. Aktuelni šampion Srbije će meč započeti bez Saše Ilića i Andrije Živkovića koje je trener Vuk Rašović odlučio da odmori.

Partizan: Stojković, Marko Živković, Obradović, Stanković, Nemanja Petrović, Gulan, Jojić, Luka, Brašanac, Grbić i Fofana.

Metalac: Đogatović, Kosić, Kontor, Joksimović, Panić, Brkić, Mladenović, Ćirković, Lukić, Memedović, Sedlar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter