0
Ostali sportovi

Sestre Moldovan održale ‘Olimpijski čas’

Objavljeno: 25.09.13 u 20:26

Sestre-Moldovan

Reprezentativke Srbije u kajaku sestre Olivera i Nikolina Moldovan održale su u sredu ’Olimpijski čas’ osnovcima u Ivanjici.

Učesnici ’Olimpijskog časa’ prošli su na platou ispred Doma kulture pet stanica koje simbolizuju pet kontinenata i pet olimpijskih vrednosti : radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.

Na svakoj od stanica naučili su ponešto o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima, olimpijskim herojima današnjice.

Predsednik opštine Ivanjica Milomir Zorić pozdravio je decu i poručio im da je u sportu važno učestvovati, ali da je i bitno da se nađu na jednom od prva tri mesta.

„Iako kažu da je u sportu važno učestvovati, ipak je važno da se nađete i na jednom od prva tri mesta. Posebno mi je drago što su kajakašice Nikolina i Olivera Moldovan sa nama, jer planiramo da razvijemo kajak u našem gradu. Ovo je sjajno organizovana manifestacija i voleo bih da ubuduće bude više ovakvih događaja u našem gradu“, rekao je Zorić.

Nikolina Moldovan je poručila okupljenoj deci da u sportu mogu da ostvare uspeh, jedino ukoliko su uspešni u školi.

„Kajakom se bavim već 12 godina. Za to vreme sam mnogo putovala i upoznala mnogo prijatelja. To je sve fenomenalno i zato svi treba da se bavite sportom. Ipak, škola je ta koja vas uči radu i disciplini. Ukoliko niste uspešni u školi i ne stvorite radne navike, ne možete uspeti ni u sportu“, rekla je Nikolina Moldovan.

Sestre Moldovan su nedavno osvojile bronzu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter