0
Odbojka

Odbojkaši Srbije u polufinalu EP

Objavljeno: 25.09.13 u 21:56

Odbojkasi-u-Danskoj-79469

Aktuelni šampioni Evrope plasirali su se u polufinale kontinentalnog prvenstva pošto su u četvrtfinalu pobedili nezgodnu Belgiju sa 3:1, po setovima 25:22, 22:25, 30:28, 25:18.

Odlično su izabranici Igora Klakovića otvorili utakmicu i u prvom setu potpuno dominirali iako to rezultat na kraju deonice nije to govorio. Činilo se u tim trenucima da će vrlo lako izaći na kraj sa „đavolima“ ali drugi set je pokazao da Belgija nije „mačji kašalj“.

Nakon 1:1, usledio je treći set u kome je viđena neverovatna borba. Belgijanci su imali prednost stigli i do tri set lopte međutim naši odbojkaši su se izvukli iz nezgodne situacije i taj deo igre rešili u svoju korist.

To je praktično bio kraj za Belgijance koji su ostali potpuno demoralisani i Srbija je vrlo lako rešila i četvrti set u svoju korist.

U borbi za finale, naše odbojkaše očekuje susret sa Rusijom, koja je sa 3:1 pobedila Francusku.

Najbolji u našem timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 27 poena, Nikola Kovačević je imao 18, a Dragan Stanković devet. Kod Belgijanaca, Klinkenberg je završio meč sa 15 poena, jednim više nego što je imao Dero.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter