0
Fudbal

Deki se oprašta protiv Japana

Objavljeno: 25.09.13 u 14:28

dejan_stankovic

Doskorašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković odigraće protiv Japana 11. oktobra u Novom Sadu oproštajni meč u dresu nacionalnog tima.

Stanković će tako postati rekorder po broju odigranih utakmica za državni tim, jer će imati jednu više od Save Miloševića, koji je dres reprezentacije oblačio 102. puta.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Lacija i Intera, debitovao je u dresu reprezentacije tadašnje Jugoslavije na prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje u Beogradu 22. aprila 1998. Tom prilikom je postigao dva gola, a u dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri 15 puta se upisivao u strelce.

Stanković je jedini srpski fudbaler koji je učestvovao na tri svetska prvenstva – 1998. u Francuskoj, 2006. u Nemačkoj i 2010. u Južnoj Africi. Pored toga, bio je učesnik i prvenstva Evrope 2000. u Belgiji i Holandiji.

„Fudbalski savez Srbije i selektor reprezentacije Siniša Mihajlović odlučili su da predstojeću značajnu prijateljsku utakmicu protiv Japana, iskoriste i za ukazivanje dužnog poštovanja ka dugogodišnjem kapitenu i jednom od simbola reprezentacije“, navodi se na sajtu FSS.

Prijateljska utakmica između Srbije i Japana biće odigrana 11. oktobra od 17.30 sati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter