0
Košarka

Radenović potpisao za Zvezdu, a Savović otišao

Objavljeno: 24.09.13 u 19:33

Radenovic

Novo pojačnje Crvene zvezde Telekom je krilni-centar Ivan Radenović (1984, 209) koji je prethodne dve godine branio boje ukrajinskog Donjecka.

Radenović je studirao na prestižnom američkom Univerzitetu Arizona, gde je imao veoma zapaženu ulogu.

Profesionalnu karijeru započeo je 2007. godine u dresu španske Đirone sa kojom je stigao do finala Evrokupa. Potom je igrao za atinski Panelinios, moskovski CSKA i španske prvologaše Kahasol i Menorku. Od 2011. godine nosio je dres ukrajinskog Donjecka sa kojim je 2012. godine osvojio titulu šampiona. Bio je i član mlade reprezentacije koja je 2004. godine na Evropskom prvenstvu osvojila peto mesto.

Prošle sezone za Donjeck je odigrao 29 utakmica, a prosečno je beležio 8,6 poena, 4,3 skoka i 2 asistencije po meču.

Sa druge strane, Boris Savović je odlučio da napusti crveno-bele. Posle zajedničkih konsultacija između Savovića, stručnog štaba i rukovodstva kluba doneta je odluka o završetku saradnje. Ugovor je sporazumno raskinut, a Savović je slobodan da potraži novi klub.

„KK Crvena zvezda Telekom zahvaljuje Borisu Savoviću na ogromnom doprinosu koji je dao u osvajanju Kupa Radivoja Koraća prošle sezone, plasmanu u Evroligu i želi mu mnogo sreće i uspeha u nastavku karijere“, stoji u obrazloženju na zvaničnom sajtu kluba.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter