0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Kežman: Projekat je propao, odlazim

Objavljeno: 24.09.13 u 17:47
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Potpredsednik FK Vojvodina i savetnik predsednika Balše Butorovića Mateja Kežman, gostujući na TV B92, izjavio je da će najverovatnije napustiti novosadsku „staru damu“.

Nezadovoljan što njegov projekat nije prihvaćen Kežman je odlučio da ode.

“Mislim da ću otići iz kluba, ali ne zbog protesta navijača, nego zato što projekat koji smo zamislili ne možemo da sprovedemo do kraja. Za mene u Vojvodini je vreme isteklo. Bio je to ozbiljan projekat, ozbiljan biznis, ljudi su bili spremni da ulože ozbiljan novac. Top je ono što treba da radimo, a ne da fudbal košta državu 20-30 miliona i da niko nema ništa od toga”, rekao je Kežman.

Navijačka grupa „Firma“ ga je optužila da je preko Vojvodine želeo da se obogati, uzimanjem provizije od prodaje igrača.

“Radi se o zameni teza, ja sam bio zadužen za sportska pitanja, da pregovaram o uslovima potpisivanja ugovora, svi ostali organi su morali da potvrde sve moje odluke. Imao sam tri motiva za dolazak u klub. Hteo sam da pomognem porodici Buturović, da se dokažem profesionalno i naravno zaradim, ne mogu da živim kao volonter. Ja sam pre dolaska u Novi Sad za kratko vreme ostvario velike uspehe kao agent, uradio sam dosta transfera u Španiji, Kini, Turskoj. Ugasio sam agenciju dan pred dolazak u Vojvodinu, a i nemam licencu, nju je imao moj partner”, objašnjava Kežman.

On smatra da su navijači iskorišćeni od strane onih koji ne žele dobro Vojvodini.

“Navijači su iskorišćeni, sprovode ideje pojedinaca koji žele da sruše sistem. Zna se šta je navijač, onaj ko voli svoj klub, raduje se i pati zbog njega. Ovo je veliki sistemski problem, i ne dešava se prvi put, bilo je i šamaranja Lazara Markovića na terenu, brojnih prekida utakmice. I to se dešava se svuda po Srbiji, ne samo sa večitim rivalima. To je loš sistem, fudbal mora da se zaštiti. Moramo da omogućimo ljudima da mirno dolaze na fudbal”, konstatovao je Mateja Kežman.

hotsport.rs/b92

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter