0
Košarka

FIBA menja sistem takmičenja na Eurobasketu?

Objavljeno: 24.09.13 u 16:35

fiba

FIBA Evropa odnosno čelni ljudi te organizacije su izgleda shvatili da sistem takmičenja koji se sprovodio na prehodna dva Evropska prvenstva, u Litvaniji i Sloveniji, nije najbolje rešenje te planira da od 2017. godine izvrši određene promene.

Naime, planira se da ostane isti broj učesnika to jest 24, ali će umesto dosadašnje druge faze takmičenja odmah nakon prve doći do eliminacione faze odnosno po četiri najbolje reprezentacije iz sve četiri grupe odmah će igrati utakmice osmine finala, baš kao što je to slučaj na Svetskim prvenstvima.

Pored toga što će biti smanjena mogućnost kalkulacija reprezentacije koje dođu do same završnice će umesto 11 od 2017. godine igrati po devet utakmica na Evropskim prvenstvima.

Na nesreću dosadašnji sistem takmičenja u kojem je moguće da se biraju protivnici u nokaut fazi, kao što su to uradile selekcije Španija i Francuske u Sloveniji, gledaćemo i na narednom Eurobasketu koji će biti održan 2015. godine u Ukrajini.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter