1
Košarka

FOTO: STARSPORT

Beobasket objasnio situaciju oko Veličkovića

Objavljeno: 24.09.13 u 16:21
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Agencija Beobasket koja je između ostalog zadužena i za brigu o karijeri Novice Veličkovića izdala je danas saopštenje povodom odluke kluba Brose Basket da srpski košarkaš u naredna dva meseca trenira samostalno objasnivši da se ne radi o bilo kakvoj suspenziji zbog loše fizičke spreme.

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

„Novica Veličković je pre potpisivanja ugovora sa nemačkim klubom uspešno obavio medicinske preglede i fizički test, koji je pokazao da je u zavidnoj formi i da je na pripreme kluba došao potpuno spreman. Veličković je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica (Ludvigsburg, Turov) i prosečno postizao 15 poena.

Međutim, i pored veoma dobrih partija, očigledno je da povređena noga nije u perfektnom stanju i da postoje smetnje prilikom određenih lateralnih kretnji, prvenstveno u fazi odbrane. Stoga je stručni štab predložio igraču, da određeni vremenski period provede bez timskog treninga, radeći po specijalnom programu otklanjanja uočenih nedostataka, te da se potom priključi timu u stanju maksimalne spremnosti.

Sezona je izuzetno duga, a za Brose je ubedljivo najvažnije takmičenje nemačka liga, gde se odlučujuće utakmice vode na proleće.

Stoga je i razumljiva odluka kluba, da učini sve da igrač – koji je, po opštem mišljenju, pokazao izuzetan kvalitet i koji bi trebalo da donese veliku prevagu u borbi za titulu – bude potpuno spreman u trenutku kada se igraju odlučujuće utakmice.

Dakle, nije bilo nikakvog ultimatuma igraču, niti nezadovoljstva njegovom fizičkom spremom, čak naprotiv, klub je pokazao veliko razumevanje za nastalu situaciju, te čini maksimalne napore kako bi Veličković bio potpuno spreman u drugom delu sezone.

Istovremeno je postignut dogovor da klub angažuje novog igrača na poziciji krilnog centra, na određeni vremenski period, kako bi pomogao timu na početku sezone i u grupnoj fazi Evrolige“ – piše u saopštenju Agencije Beobasket.

hotsport.rs/beobasket.net

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter