0
Ostali sportovi

Udovičić: Moja vrata otvorena za sve

Objavljeno: 23.09.13 u 09:59

Vanja-Udovicic-Aleksandar-Antic

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je privatizacija srpskih klubova sredstvo, a da je konačni cilj njihovo ozdravljenje i razvoj sporta.

„Više je nego očigledno da je postojeći sistem neodrživ i da su potrebne zdrave promene. Pre svega, uvođenje veće odgovornosti u raspodeli novca poreskih obveznika u sportu. Potrebne su investicije, a ne samo potrošnja“, rekao je Udovičić.

„Drugo, želimo da stvorimo sistem, red i generalno pozitivan ambijent koji će privlačiti zdrav kapital u srpski sport“, dodao je Udovičić za „Večernje novosti“.

Ministar je dodao da se na tome radi temeljno i posvećeno i da će se u narednom periodu izaći sa konkretnim rešenjima.

Upitan koje poteze namerava prvo da povuče, a šta su strateški planovi, Udovičić je naveo da želi da Ministarstvo postane druga kuća za sve naše sportiste, a da se glas mladih daleko jače čuje u našem društvu.

„Moja vrata su otvorena za sve. Želim da pomognem da se problemi rešavaju, a ne samo da se konstatuju“, poručio je Udovičić.

Osvrćući se na borbu sa huliganima na sportskim stadionima, Udovičić je podsetio da to nije samo problem karakterističan za Srbiju, već ga imaju i razvijenije zemlje i napomenuo da to nije briga samo jednog ministarstva, već čitave države.

„Strategija za sprečavanje nasilja na sportskim terenima i Akcioni plan, koji je sastavni deo ovog dokumenta, jasno definišu šta je čije zaduženje i u kojim rokovima to mora da se ispuni“, istakao je ministar, napominjući da, što se Ministarstva sporta tiče, njegove obaveze u toj oblasti se pre svega odnose na edukaciju i prevenciju, „U tom smislu tražiću i da se uspostavi otvorena komunikacija, dijalog, sa navijačima kako bismo zajedno radili na rešenju. Samo zajedno, kroz dijalog i saradnju, možemo rešiti probleme“

Upitan da li mu, kao sportisti koji je ušao u politiku, smeta prisustvo mnogih političara u sportskim klubovima, Udovičih je rekao da je dobrodošao ko god ima poštene namere i želi da pomogne srpskom sportu.

Udovičić je takođe istakao da je spreman da da doprinos borbi protiv kriminala i korupcije u svom resoru.

hotsport.rs/večernjenovosti

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter