0
Auto Moto

Borković vodi Pisarića u Brno

Objavljeno: 23.09.13 u 12:57

DBorkovic 03

Filip Pisarić iz Kragujevca pobednik je akcije „Idemo sa Dušanom u Brno“. On je u Pančevu potvrdio svoju dominaciju na  automobilskom simulatoru „WTCC Race 07“ koju profesionalni vozači koriste za trening, pa će tako biti gost našeg automobilskog asa Dušana Borkovića na završnom trkačkom vikendu sezone u Evropskom kupu turing automobila (ETCC) u Brnu 5. i 6. oktobra i imaće pristup stazi i pit stopu NIS Petrol rejsing tima.

Dušan Borković priprema se za završnicu sezone u Evropskom kupu turing automobila (ETCC) u Brnu, a pauzu između treninga koristi kako bi se družio sa svojim fanovima i što više im približio situacije iz automobila sa trka. Akcija „Idemo sa Dušanom u Brno“ održana je u Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku i Beogradu, a finale u Borkovićevom rodnom gradu Pančevu. Skup su uz našeg automobilistu otvorili gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov i član gradskog veća zadužen za sport Aleksandar Farkaš.

Kragujevčanin Filip Pisarić ostvario je ukupno najbolji rezultat. On je na simulatoru stazu prešao za 2:08.863. Drugu poziciju zauzeo je Bojan Poznanović iz Beograda, dok je treći bio još jedan Beograđanin Nikola Jovanović i njima dvojici kao nagrada sledi gorivo koje obezbeđuje NIS Petrol.

Posle titule evropskog prvaka osvojene na brdskim stazama, Borković je u debitantskoj sezoni na „krugu“ u ETCC, takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA, ostvario rezultate iznad svih očekivanja. Borković u Brno putuje sa ciljem da odbrani treću poziciju, pošto posle trka u Monci, Slovačkoj, Salzburgu i Pergusi ima 35 osvojenih bodova u konkurenciji 14 takmičara najjače Super 2000 kategorije.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter