0
Auto Moto

Fetel ne popušta, osvojio i Singapur

Objavljeno: 22.09.13 u 16:13

fetel-singapur

Vozač Red Bula i aktuelni svetski prvak Sebastijan Fetel potpuno dominantno je došao do trijumfa na trci za Veliku naggradu Singapura čime se još više približio odbrani trona pošto je povećao prednost u odnosu na direktne konkuretne.

Drugo mesto pripalo je Fernandu Alonsu u Ferariju, koji je startovao sa sedme pozicije, dok je treće mesto osvoji fantastični Kimi Raikonen koji je uprkos povredi leđa vozio ovu trku koju je počeo sa 13. pozicije.

Bodove u ovoj trci osvojili su još Niko Rozberg i Luis Hamilton, vozači Mercedesa, zatim drugi vozač Ferarija Felipe Masa, dva Meklarena Dženson Baton i Serhio Perez, Niko Hulkenberg u Zauberu i Adrijan Sutil u Fors Indiji.

U generalnom plasmanu šest trka pre kraja šampionata Sebastijan Fetel ima 222 boda odnosno čak 53 više od Fernanda Alonsa koji je skupio 169 poena. Slede Luis Hamilton sa 141, Kimi Raikonen sa 134, Mark Veber sa 130, Niko Rozberg sa 104 boda i Felipe Masa sa 87.

Red Bul je neprikosnoven u konkurenciji konstruktora sa 377 bodova, a iza njih su se poređali Ferari sa 274, Mercedes sa 267, Lotus sa 206, Meklaren sa 76…

Naredna trka će biti vožena 6. oktoba u Seulu za Veliku nagradu Južne Koreje.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter