0
Odbojka

FOTO: www.cev.lu

Slovenija nadigrala Srbiju na startu EP

Objavljeno: 20.09.13 u 19:16
FOTO: www.cev.lu
FOTO: www.cev.lu

Aktuelni šampion Evrope,odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz na početku Evropskog prvenstva koje se održava u Danskoj i Poljskoj.

Odbojkaše Srbije savladala je reprezentacija Slovenije sa 3:1, po setovima 20:25, 25:23, 25:22, 25:19 u 1. kolu C grupe u danskom Herningu.

Početak meča protekao je u ravnopravnoj borbi. Slovenci su imali dva poena prednosti u prvom setu (12:14), ali je naša reprezentacija sa pet uzastopnih poena preokrenula rezultat. Srbija je do vođstva u setovima došla zahvaljujući odličnim servisima Rašića i sjajnom igrom u odbrani.

Izjednačena borba nastavljena je i u drugom setu. Posle drugog tehničkog tajm auta naša ekipa je došla do prednosti od dva poena (18:16), ali su greškama dozvolili rivalu da preokrene i povede. Slovenija stiče prvu set loptu i odmah je koristi odličnim blokom i dolazi do izjednačenja u setovima.

Fantastičnim servisima Gašperinija Slovenija dolazi do velike prednosti na početku trećeg seta (1:5). izabranici Igora kolakovića sustigli su rivala sredinom ovog perioda igre i na drugi tehnički tajm aut otišli sa minimalnim vođstvom. Srbija ipak brojnim greškama u završnici i lošim prijemom dozvoljava Sloveniji da povede sa 2:1.

Odlično su izabranici Igora kolakovića započeli četvrti set i došli do sedam poena prednosti (11:4). Onda su neshvatljivo pali što su Slovenci iskoristili i smanjili rezultat, a potom i preokrenuli u svoju korist. Srbija je bila izuzetno loša u završnici i Slovenija je lako došla do pobede.

Ekipa Igora Kolakovića je potpuno podbacila na početku šampionata. Izuzetno veliki broj grešaka, loš prijem servisa i brzopleta igra u napadu koštala je Stankovića i drugove poraza u prvoj utakmici na EP.

Priliku za popravni Srbija će imati već sutra kada se sastaje sa selekcijom Holandije od 15 časova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter