0
Evrokupovi

Nova ‘glavobolja’ za srpske klubove

Objavljeno: 20.09.13 u 16:40

gibraltar-stadion

Na sednici Izvršnog odbora UEFA održanoj u Dubrovniku između ostalog je odlučeno da se od naredne sezone u evropska takmičenja uključe klubovi iz Gibraltara pošto je ta država od maja postala punopravni član Evropske fudbalske federacije.

Klubovi sa britanska teritorije koja se nalazi na samom jugu Pirinejskog poluostrva do sada nisu imali pravo učešća u evropskim klupskim takmičenjima zbog protivljenja Fudbalskog savaze Španije, pošto ova država smatra da je ta teritorija u njenom vlasništvu iako se stanovništvo na referendumu izjasnilo da želi da ostane u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Gibraltar je od strane UEFA čašćen sa po jednim mestom u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope pa tako nije nemoguće da i srpski klubovi za protivnika dobiju neki od klubova iz ove zemlje, koje iako amaterski ne bi smeli da potcene s obzirom da je na primer Vojvodina prošle sezone eliminisana od kluba iz Lihtenštajna.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter