0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Ivković: Utakmica sa Italijom rešava sve

Objavljeno: 20.09.13 u 20:54
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Srbije će preko Italije pokušati da izbore plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji.

SelektorDušan Ivković očekuje mnogo bolju igru svojih izabranika.

„Ta utakmica rešava sve, biće to naša treća meč lopta koju moramo da iskoristimo. Igramo protiv italijnskog tima, koji igra dobru košarku, kontroliše utakmice, bori se do zadnjeg minuta. Siguran sam da ćemo posle dve utakmice koje smo pod pritiskom loše otovrili, ovoga puta početi mnogo odlučnije i da će to biti kruna rada i truda koju je uložila ova generacija naših košarkaša“, smatra Ivković.

Iskusni stručnjak očekuje težak meč, a kaže da je jača strana Italije bekovska linija, dok će naš tim imati prednost pod koševima.

„Naša odbrana mora biti dobro izdefinisana, kao i kontrola skoka iz kojih bi dolazili do lakih poena iz kontranapada koji su nam nedostjali u poslednjim utakmicama. Moramo smanjiti broj grešaka, kao i popraviti procente sa linije slobodnih bacanja. Pretpostavljam da ćemo protiv uzane odbrane Italije, imati dosta prostora za otvorene šuteve, zato naši igrači moraju da šutiraju sa mnogo više samopouzdanje. Uložili smo ogroman trud ovog leta i zato mislim da smo zaslužili podršku navijača i na ovom meču“, zaključio je Duda Ivković.

hotsport.rs/kss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter