0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Stojanović: Rano je za presek

Objavljeno: 18.09.13 u 17:15
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Slaviša Stojanović, u razgovoru sa predstavnicima medija, napravio je mini-presek učinjenog u dosadašnjih pet kola prvenstva. Mladi stručnjak nije zadovoljan učinjenim, pre svega izdanjem svojih izabranika protiv Donjeg Srema, ali takođe smatra da je još rano za donošenje konačnog suda, jer je preostalo još 25 mečeva do kraja šampionata.

„U nedelju smo pred 40 hiljada navijača, u fenomenalnom ambijentu imali idealnu priliku da pokažemo zrelost i ozbiljnost, međutim nismo, i veoma sam nezadovoljan time. Nismo imali dogovor da se povučemo, već smo u poluvremenu pričali da izađemo da damo drugi i treći gol. Složili smo se da napadnemo, nikako da se branimo“ – rekao je Stojanović.

Bivši selektor Slovenije prethodnih dana održao je nekoliko sastanaka sa igračima u kojima je od njih insistirao na ozbiljnosti i karakteru.

„Očekujem da već u narednom duelu pokažu reakciju, ali očekivanja su jedno, a realnost nešto drugo. Ovo što mi radimo nije hobi, već ozbiljan posao, nas neko plaća za ovo. Takođe, ocenjuje nas četiri miliona navijača zbog čega u svakom trenutku moramo da budemo odgovorni, pošteni i iskreni i prema nama samima i prema našoj publici. Svi smo profesionalci, i treba tako da se ponašamo“ – konstatovao je trener crveno-belih.

Nakon utakmice sa Donjim Sremom, Miloš Ninković je rekao da nikada u karijeri nije video ekipu u koju se uvuče toliko straha nakon što primi pogodak. Stojanović ističe da se slaže sa ocenom svog najboljeg igrača.

„Na tome treba mnogo da se radi, jer je to problem psihičke prirode. Strah može da nadvlada samopouzdanje, a samopouzdanje se stiče pobedama“ – naglasio je šef struke crveno-belih i dodao da će u narednom periodu najverovatnije skratiti broj prvotimaca na koje računa u takmičarskim utakmicama.

„I kada sam dolazio rekao sam da je za mene optimalan broj 20 ili 21 fudbaler plus tri golmana. Verujem da će uskoro tako i biti. Nije istina da trpim pritisak da neko mora da igra, sa bilo koje strane. Pritisak osećam jedino zbog odgovornosti i ozbiljnosti posla kojim se bavim. Ponavljam, svi bi trebalo da osećamo odgovornost za ovo što radimo“ – naglasio je Slaviša Stojanović.

On je još podsetio na način na koji je selektirana ekipa, odnosno da je veliki broj igrača došao u poodmakloj fazi prelaznog roka i da nisu odmah svi bili spremni da odgovore na izazov igranja u Crvenoj zvezdi.

„Poznato je kada sam došao i kada je ekipa sklopljena. Prelazni rok je završen, imamo to što imamo, i sa tim moramo da radimo i pokušamo da izvučemo maksimum, kako pojedinačni, tako i ekipni. Ubeđen sam da imamo kvalitet za najviše domete, ali ništa ne može da se desi preko noći. Uostalom, odigrano je tek pet kola, ostalo je još 25, i sada je suviše rano za neki presek. Još ni polusezona nije gotova“ – izričit je „šef“ najtrofejnijeg srpskog kluba.

Stojanović naglašava i da ne postoji velika razlika između timova večitih rivala i ostalih, i da je zato potrebno svakom protivniku pristupiti maksimalno ozbiljno.

„Pratim sve naše rivale. Donji Srem je na papiru bio autsajder, pa smo se opekli. Ne treba nam bolja opomena. Teren je jedino merilo. Mislim da svaki tim ima nekolicinu odličnih i iskusnih fudbalera, da svi vredno treniraju i da je liga ujednačena. Zbog toga svaku utakmicu smatram podjednako važnom, i idem korak po korak“ – zaključio je Slaviša Stojanović.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter