2
Košarka

Dražen najbolji Evropljanin, Bodiroga četvrti, Danilović osmi

Objavljeno: 18.09.13 u 12:25

dejan-bodiroga

Dan pauze na Eurobasketu u Sloveniji novinari portala https://hoopshype.com/articles/sierra/drazen-petrovic-the-top-european-player-ever-according-to-eurobasket-players iskoristili su da naprave malu anketu među košarkašima u vezi sa njihovim mišljenjem ko je najbolji evropski košarkaš svih vremena.

Posle zbrajanja glasova ankete u kojoj je učestvovalo 38 košarkaša najviše ih je dobio Dražen Petrović koga je devet igrača stavilo na prvo mesto, a još 10 njih na drugu poziciju. Iza Hrvata plasiran je Francuz Toni Parker koji iako je imao 10 maksimalnih poena u ukupnom zbiru je bio lošiji od Dražena, dok je treće mesto pripalo Arvidasu Sabonisu, stamenom litvanoskom centru.

Od srpskih igrača najboljeplasiran je Dejan Bodiroga koji je na četvrtom mestu, ispred Dirka Noviskog, Pau Gasola i Tonija Kukoča, dok je Predrag Danilović završio na osmoj poziciji ispred Huana Karlosa Navara i Andreja Kirilenka. Zanimljivo je da  je Aleksandar Đorđević 13., Radivoj Korać i Žarko Paspalj dele 17. mesto sa Dinom Meneginom, da je Vlade Divac tek na 22. poziciji, a Zoran Savić na 23. mestu.

Ovu anketu bi svakako trebalo uzeti sa velikom dozom rezerve pošto većina današnjih košarkaša nije imala prilike da gleda legende evropske košarke 60-ih i 70-ih godina pa se zbog toga u samom vrhu i nalaze igrači koji još uvek igraju ili su se penzionisali u poslednjih 10-ak godina.

hotsport.rs/hoopshype.com

0
0

2 Komentara

  1. Drazen Petrovic NIJE Hrvat, otac mu je Srbin a za majku ne znam, ali njegov brat sto se prodao ne znaci da bi i ovaj, znaci ne pisite iza Hrvata Drazena…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter