0
ATP

Đoković: Dok postoji šansa braniću broj 1

Objavljeno: 18.09.13 u 09:32

nadal-v-djokovic

Sve je izvesnije da će Rafael Nadal do kraja godine preteći Novaka Đokovića na vrhu ATP liste, ali dok god postoji šansa da zadrži tu poziciju srpski teniser će se truditi da tako i bude, ali s druge strane priznaje da je Španac bio najbolji ove sezone.

„Očigledno je da je Rafa bio najbolji ove godine, ali dok postoji šansa briću se da zadržim mesto broj 1. Branim mnogo poena na aziskoj turneji, ali mi je najvažnije da podignem nivo igre i samopouzdanje. Zbog psihičkih oscilacija sam i imao problema u igri. Želim da se dovedem do navišeg psihofizičkog stanja pa će rezultati sami doći u tom slučaju“ – rekao je Đoković za Žurnal.

Naredni turnir na kojem će učestvovati trenutno dvojica najboljih tenisera na svetu je onaj u Pekingu koji počinje 30. septembra, a s obzirom da Novak trenutno ima 260 bodova više od Rafe, Nadalu će biti sasvim dovoljno da dođe do finala kako bi pretekao Đokovića pošto ovaj u glavnom gradu Kine ne može da zaradi nijedan poen jer je prošle godine trijumfovao.

hotsport.rs/zurnal.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter