0
Odbojka

Kolaković: Cilj je polufinale

Objavljeno: 17.09.13 u 13:20

kolakovic

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da aktuelni prvaci Evrope kao osnovni cilj na predstojećem šampionatu u Danskoj i Poljskoj imaju plasman u polufinale.

Srbija će igrati u C grupi u danskom Herningu, a rivali su Slovcenija, Holandija i Finska.

„Proteklih osam meseci smo dosta radili, najviše od svih reprezentacija. Taktički, tehnički i fizički smo spremni, entuzijam i euforija moraju da budu prisutni, jer je važno da osetimo značaj Evropskog prvenstva. Grupa je jako izjednačena i moguće je da će jedna lopta odlučiti“, rekao je Kolaković na konferenciji za medije u beogradskom hotelu M.

On je potom analizirao rivale Srbije.

„Slovenija je godinama u istom sastavu i imaju reprezentaciju koja može do četvrtfinala. Po slovenačkim medijima vidim da smo im mi najveći motiv. Holanđani imaju ambicije da se vrate na stare staze slave, a dokaz za to je i nedavna pobeda nad Rusima. Finci godinama igraju zajedno i imaju ogromno iskustvo. Imamo sportski pritisak da budemo prvi i direktno odemo u četvrtfinale, jer je to najvažnija utakmica na prvenstvu“, poručio je Kolaković.

Srbija prvi meč igra u petak od 17 sati protiv Slovenije, duel sa Holanđanima zakazan je za subotu od 15, a sa Fincima u nedelju od 18 sati.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter