in , ,

Vojvodina istupa iz SEHA lige?

rk-vojvodina

Ljuti zbog toga što njihov meč 2. kola protiv beloruske ekipe Meškov nije direktno prenošen na nekoj od televizija, odnosno pre svega zbog toga što im nije dozvoljeno da sami izaberu koja televizija će dobiti prava na prenose, čelnici Rukometnog kluba Vojvodina najavili su istupanje iz regionalne SEHA lige.

„Problem je to što više nećemo igrati SEHA ligu. Da smo znali da su ovakvi odnosi, odbili bismo da učestvujemo, kao i prošle godine. Gasprom je izgleda dao milion i po evra SEHA ligi da bi se takozvani direktor lige igrao policijce i određivao kada može da bude televizijiskih prenosa, a kada ne. Jedina zemlja sa kojom nema rešenih TV prava je Srbija. Vojvodina je na svoju ruku želela da ugovori prenos sa Radio televizijom Vojvodine, ali nam je to zabranjeno. Prema blistavo zamišljenom scenariju SEHA lige obećani su nam TV prenosi. Ta činjenica je uneta u naše ugovore sa sponzorima. Pošto smo pretrpeli štetu zbog izostanka TV prenosa utakmice sa Brestom, sada ćemo SEHA ligi ispostaviti dva zahteva. Prvi je naknada štete, a drugi bezuslovna smena direktora lige Siniše Ostojića. Sve ispod toga će značiti izlazak Vojvodine iz takmičenja“ – rekao je Milan Đukić, predsednik srpskog šampiona.

Đukić je istakao da je veliki problem što je takmičenje počelo, a da brojne stvari nisu rešene.

„Sedište SEHA je u Zagrebu. Direktor SEHA je iz Zagreba. Agencija za prodaju TV prava, koja ne radi svoj posao, je iz Zagreba. Agencija za transport i hotele, koja ucenjuje srpske hotelijere i prevoznike tražeći svoje procente da bi ih angažovali je, nećete verovati, isto iz Zagreba. E, pa mnogo je. Poseban problem je činjenica da je liga krenula, a da gomila stvari nije rešena. Evo mi ćemo rešiti neke“ – naglasio je Đukić, a prenosi Žurnal.

hotsport.rs/zurnal.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Ko će na megdan ‘orlovima’?

Kad gosti pokvare slavlje