0
Ostali sportovi

Mladim vaterpolistima srebro na EP

Objavljeno: 16.09.13 u 08:29

vaterpolo-juniori-srebro

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom na Malti pošto je u finalu poražena od selekcije Crne Gore sa 7:5 (3:2, 2:1, 1:1, 1:1).

Srbija je odlično počela i povela 2:0. Brzo su Crnogorci uspostavili ritam i serijom 5:0 preokrenuli rezultat. Naša selekcija je uspela da se približi na 6:5 ali je posle trećeg gola odličnog crnogorskog juniora Đurđića, na 5,22 minuta do kraja meča, nije bilo snage da se bez povređenog kapitena Stojanovića ugrozi protivnik.

Golove za našu selekciju postigli su Jovanović, Andrejević, Joksimović, Manojlović i Jakšić.

„Čestitam ekipi na osvojenoj medalji. Time smo zatvorili uspešno leto kod mlađih kategorija. Generacija 1993. je bila treća, 1996. druga, a 1998. prva na najjačem turniru u Beogradu. Ova generacija nam daje za pravo da mirno čekamo budućnost“ – rekao je u čestitki generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Marko Stefanović.

hotsport.rs/waterpoloserbia.org

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter