0
Košarka

Ko će na megdan ‘orlovima’?

Objavljeno: 16.09.13 u 10:57

eurobasket-1

Utakmicama 3. kola u grupi F biće završena druga faza takmičenja na Eurobasketu u Sloveniji, a jedino što je poznato nakon dve runde je da će u četvrtfinalu igrati Hrvati i Slovenci odnosno da Finska nema šansu za plasman u eliminacionu fazu takmičenja.

Hrvatska bi eventualnom pobedom protiv Grčke obezbedila prvo mesto u grupi i automatski najlakšeg rivala u četvrtfinalu odnosno selekciju Ukrajine. Sa druge strane Grci samo uz pobedu i povoljan rasplet u preostala dva meča može da nastavi takmičenje odnosno uz trijumf im je potrebno da Italijani slave protiv Španaca i da Slovenci ne dozvole iznenađenje u duelu sa Finskom.

U drugom duelu dana sve je jasno kao dan, Špancima je neophodan trijumf u duelu sa Italijom, pod uslovom da Grčka pre toga savlada Hrvatsku, kako im se ne bi desilo da im to bude i poslednji meč na šampionatu i u tom slučaju „furija“ bi mogla do drugog mesta u grupi dok je za Italijane rezervisano četvrto. U slučaju da trijumfuju „azuri“ oni će na treće mesto, a Grci bi mogli do četvrtog.

Ali, samo u slučaju da Finci ne naprave još jedno iznenađenje i u poslednjem meču dana savladaju domaću selekciju kojoj bi u slučaju da Grci dobiju Hrvate mogli do prvog mesta u grupi što je svakako dovoljan motiv da zapnu u tom meču.

Grupa F, 3 kolo:
14.30h Hrvatska – Grčka
17.45h Italija – Španija
21.00h Finska – Slovenija

Tabela: Hrvatska 3/1, Slovenija 3/1, Španija 2/2, Italija 2/2, Finska 1/3, Grčka 1/3

Što se tiče grupe E iz nje su se u polufinale i to prema sledećem rasporedu plasirali Srbija, Litvanija, Francuska i Ukrajina.

Četvrtfinale:
Srbija – F4 (sreda)
F2 – Francuska (sreda)
Litvanija – F3 (četvrtak)
F1 – Ukrajina (četvrtak)

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter