0
Dejvis kup

FOTO:STARSPORT

Srbija u finalu Dejvis kupa!

Objavljeno: 15.09.13 u 19:42
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Reprezentacija Srbije igraće u finalu Dejvis kupa protiv Češke pošto su poslednjeg dana u Areni slavili i Novak Đoković i Janko Tipsarević.

Pobedu odluke doneo je Janko Tipsarević, ali je opet kidao živce navijačima. Prvi set je dobio sa 7:6 posle velike borbe od gotovo sat vremena, a onda je drugi set dobio mnogo lakše sa 6:2 baš kao što je ranije učinio i Novak Đoković.

A onda je usledio treći set i Janko je tu poveo brzo i lako i došao do 5:2, ali je dopustio Pospišilu da napravi prvi brejk na meču i dođe do 5:5 i odvede meč u taj-brejk. Na svu sreću nije uspeo da odvee meč u četvrti set, Janko je dobio taj-brejk sa 8:6, ali je imao 6:2 i četiri vezanemeč lopte koje nije iskoristio!

U finalu u Beograd dolaze Česi i stari znanci Tomaš Berdih i Radek Štepanek koji će igrati sve mečeve i u singlu i u dublu.

janko

Novak Đoković doneo je izjednačenje Srbiji u polufinalu Dejvis kupa protiv Kanade pošto je sa 3:0, po setovima 7:6, 6:2, 6:2 savladao najboljeg kanadskog tenisera Miloša Raonića.

Samo u prvom setu Raonić je pružio jači otpor Novaku Đokoviću i taj set otišao je u taj brejk gde je srpski teniser bio potpuno dominantan i lako stigao do 1:0 u setovima.

Izjednačena igra viđena je i u prva četiri gema drugog seta, ali od tada je na terenu postojao samo srpski šampion koji je rutinski odigrao do kraja meča.

Srbija je tako stigla do 2:2 protiv Kanade, pa će peti meč odlučiti koja će od dve ekipe otići u veliko finale Dejvis kupa za 2013. godinu. Za Srbiju će igrati Janko Tipsarević dok se još uvek ne zna ime njegovog rivala, ali to će najverovatnije biti Vasek Pospišil.

 

Novak rutinski protiv Raonića

Slomio je potpuno Raonićev otpor Novak Đoković u trećem setu (6:2) i bez ikakvih problema sa 3:0 setovima savladao Kanađanina.

Stiže Novak do 2:0 u setovima. Nakon što se na samom početku drugog seta mučio, Đoković se „uozbiljio“, sa par poteza raspalio beogradsku publiku i lako stigao do 6:2.

Novak Đoković osvojio je prvi set protiv Miloša Raonića. Nakon što su stigli do 6:6 u gemovima posle brejka na svakoj strani. bilo je potrebno da se igra taj brejk, a tada je Novak odigrao vrhunski i sa 7:1 stogao do prvog seta na meču.

DJOKOVIC-RAONIC_10

Prvi reket sveta Novak Đoković i najbolji teniser Kanade Miloš Raonić igraju četvrti meč polufinala Dejvis kupa između Srbije i Kanade.

Dejvis kup reprezentacija Kanade povela je juče sa 2:1 protiv Srbije u polufinalu tog takmičenja, pošto su u Beogradskoj areni Danijel Nestor i Vasek Pospišili savladali Iliju Bozoljca i Nenada Zimonjića sa 6:7 (6:8), 6:4, 3:6, 7:6 (7:5), 10:8.

„Momci su zaista dali sve od sebe, ovo su teški mečevi, ali sutra nam ostaju jos dva duela u singlu. Naša prednost je što Novak sutra prvi izlazi na teren, a Janko igra protiv pospišila koji će posle ova dva dana imati manje energije“, kazao je za Radio-televiziju Srbije posle meča selektor Bogdan Obradović.

Odluka o konačnom pobedniku pašće danas, kada se igraju još dva meča u singlu. Nakon Đokovića i Raonića na teren će Janko Tipsarević i Pospišil.

Prvog dana takmičenja, u petak, vođstvo Srbiji doneo je Đoković pobedom nad Pospišilom, a izjednačio je Raonić protiv Tipsarevića.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter