0
Košarka

Vujošević: Iako je Zvezdaš, Vučić je kvalitetan državnik

Objavljeno: 14.09.13 u 14:11

dusko-vujosevic

Trener košarkaša PartizanaDuško Vujošević zahvalio se danas premijeru Srbije Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću na pomoći prilikom deblokade računa i pronalaženja sponzora za narednu sezonu, prenela je agencija Tanjug.

„Mi smo dobrim delom krivci za blokadu, ali nismo hteli da izbegnemo plaćanje i žao mi je što prošle godine nismo potpisali reprogram duga. Moramo da se zahvalimo Dačiću i Vučiću, koji bez obzira što je navijač Crvene zvezde pokazuje kvalitetne karakteristike državnog čelnika. Pomogao je da se nađu sponzori, ali nismo dobili nikakve olakšice, iako su pojedini mediji pisali drugačije. Sve kamate bankama biće plaćene, to će za nas biti ogroman pritisak i ne znam kako ćemo to plaćati“, rekao je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani Pionir, uoči odlaska na pripremni turnir u Španiju.

On je dodao da je situacija sa blokadom dovela do toga da klub „diše na skrge“ i da se kasno angažuju igrači.

„Posle osvajanja Jadranske i domaće lige, dan posle završene serije, stigla je blokada od strane poreske uprave i trajala je tri meseca. Sigurno da nam je to onemogućilo neke stvari, ali smo uz pomoć prijatelja kluba došli u situaciju da se odblokiramo. Prošle godine smo igračima od 10 plata dali pet ili šest, ali njihov karakter i privrženost klubu nisu im dozvolili da raskinu ugovor. Lučić je nažalost otišao u Valensiju, ali je pre toga tražio moju i saglasnost kluba. Bilo je još ponuda, za Milosavljevića od komšijskog kluba, a za Bogdanovića se raspitivao trener Bajerna Pešić“, naveo je Vujošević.

Trener crno-belih istakao je da ideja predsednika KŠ Dragana Đilasa da u domaćoj ligi igraju po četiri stranca i igrača sa dvojnim državljanstvom, umesto dosadadašnje formule 4+2 ide u korist Zvezde i Borisa Savovića.

„To bi bilo loše za mlade domaće igrače. Smatram da bi taj status trebalo d aimaju samo igrači koji igraju za Srbiju“, poručio je Vujošević.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter