1
Evropske lige

Savić: Zvezda je naša porodična tradicija

Objavljeno: 13.09.13 u 10:35

2902827273_2

Srpski fudbaler Vujadin Savić ove nedelje dao je intervju za G4E nezvanični sajt fudbalskog kluba Bordo. Mladi štoper je u intervjuu pričao o svojim počecima, porodici, ambicijama i mi vam prenosimo najzanimljivije delove razgovora.

Pre dolaska u Bordo imao si kontakte sa Mančester Sitijem i Njukaslom. Zašto si izabrao Bordo?

“Igranje u Premijer ligi je san svakog igrača, ali pre nego što odete tamo, morate da da se dokažete, da ostatak fudbalskog sveta vidi da vredite. Bordo je veliki klub sa sjajnom tradicijom, jedan od najpoznatijih francuskih klubova u Evropi. Bila mi je velika čast što su pokazali interesovanje za mene pa sam vrlo rado došao. Zahvalan sam Žanu Tigani koji me je doveo. On je jedno od najvećih imena francuskog fudbala i bila je prava čast raditi sa njim. Prema njemu osećam ogromno poštovanje”.

Tvoj otac je legenda Crvene zvezde i ti si tamo igrao. Da li između porodice Savić i „crveno-belih“ postoji ljubavna priča?

“Svi smo veliki navijači ‘crveno-belih’, ne samo u fudbalu već i u košarci, odbojci, vaterpolu i svim drugim sportovima. To je kao porodična tradicija. Svaki put kada sam u Beogradu, trudim se da gledam što više Zvezdinih utakmica. Postojala je čak mogućnost ovog leta da se tamo vratim na pozajmicu, ali do dogovora nije došlo”.

Igraš na poziciji gde je konkurencija velika, uz imena kao što su Enrike, Planus, Sane, Breši, kao i Orban. Da li si pričao sa Fransisom Žilotom o tvojoj ulozi ove sezone? Da li računa na tebe?

“Da, konkurencija je definitivno vrlo jaka. Ali to je nešto što bi trebalo da izvuče najbolje iz igrača. To bi trebalo da motiviše svakoga da radi vredno i da pruža sve od sebe. Ja tako razmišljam. Mislim da konkurencija može samo da bude produktivna za tim. Moj posao je da dam sve od sebe na treninzima i na utakmicama, a trener ima poslednju reč. To je njegova odluka. Dajem sve od sebe i nadam se da će to poštovati i dati mi šansu u prvom timu”.

Koje su tvoje želje za ovu sezonu?

“Nadam se da ćemo biti u gornjoj polovini tabele i da ćemo se boriti za poziciju u Evropi. Ali ljudi koji me poznaju mogu da vam kažu da su moje ambicije uvek najviše moguće. Dakle zašto se ne bismo borili za titulu i za mesto u Ligi šampiona?”, zaključio je Savić.

hotsport.rs/sem

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter