0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Nađ: Nadamo se da će Pantić potpisati

Objavljeno: 13.09.13 u 14:36
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Nemanja Radonjić je pažnju srpske i evropske fudbalske javnosti skrenuo igrama u mlađim kategorijama Partizana, ali i dalje nije potpisao profesionalni ugovor s crno-belima. Danas se pojavila informacija da je za njegove usluge zainteresovana Roma, a sportski direktor Partizana Albert Nađ dao je intervju za klupski sajt gde priča o razlozima odugovlačenja.

– Kao što je svima poznato naša omladinska škola ima mnogo mladih i talentovanih igrača koji u jednom periodu svojim radom, zalaganjem na terenu i talentom, zadobiju naše poverenje, a samim tim mogućnost da se priključe prvom timu FK Partizan, a potom i potpišu profesionalni ugovor.

Tako su i momci iz generacije igrača 1996. Godišta, kao što su Andrija Živković, Danilo Pantić i Nemanja Radonjić dostigli tu razvojnu fazu još krajem prethodne godine. Direktor naše omladinske škole, Momčilo Vukotić, i njegovi saradnici su u decembru 2012. godine predložili da se ovi momci, kao najtalentovaniji iz generacije, priključe treninzima prvog tima.

Tokom leta potpisan je profesionalni ugovor sa igračem Andrijom Živkovićem. Andrija je  priključen prvom timu gde smo njegov raskošni talenat, trud, rad i pre svega rezultate svi mogli da zapazimo vrlo brzo – kaže Nađ i nastavlja:

– Mladi igrači iz te generacije Lukić, Bogosavac i Stevanović), takođe su u toku leta potpisali profesionalne ugovore, trenutno nastupaju za FK „Teleoptik“ i svi u klubu pratimo i unapređujemo njihov rad i razvojni put.

Ok, to je sve bilo uopšteno, a onda se prešlo konkretno na priču o Nemanji Radonjiću.

– Sa igračem Danilom Pantićem i njegovim roditeljima obavili smo razgovor, ponuđen mu je profesionalni ugovor, ali je ponuda odbijena, sa obrazloženjem da igrač još uvek nije sazreo za prvi tim našeg kluba.

Zajedničko mišljenje i procena stručnog rukovodstva FK Partizan jeste da je igrač u potpunosti spreman za konkurenciju uprvom timu i, naravno, za zaključenje profesionalnog ugovora.

Naglašavam da nikakvih ucenjivanja i pritisaka nije bilo ni sa jedne strane, niti bismo takav metod dopustili.

Na našu žalost, zbog odbijanja da se zaključi profesionalni ugovor, igrač neće biti u konkurenciji za prvi tim, što će se svakako negativno odraziti na njegov dalji razvojni put. FK Partizan ima svoja pravila i principe rada i očekujemo da ih svi koji nose grb Partizana poštuju.

Duboko verujemo da će se situacija promeniti i da će Danilo Pantić uskoro potpisati profesionalni ugovor. Ukoliko igrač i roditelji imaju životne planove koji nisu vezani za naš klub, očekujemo da ćemo na vreme biti obavešteni o tome.

FK Partizan ima veliku želju da Danilo Pantić sa Andrijom Živkovićem i ostalim mladim talentovanim igračima u budućnosti nastavi dominaciju našeg kluba – rekao je sportski direktor Albert Nađ.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter