0
Dejvis kup

Janko izgubio triler protiv Raonića

Objavljeno: 13.09.13 u 22:41

janko-tipsarevic

Janko Tipsarević nije uspeo da donese Srbiji prednost od 2-0 posle prvog dana polufinalnog okršaja sa Kanadom, pošto ga je u trileru u pet setova savladao Miloš Raonić (2:3), po setovima 7:5, 3:6, 6:3, 3:6, 8:10).

U prvom setu Janko je prvi izgubio svoj servis, a onda je odigrao sjajno i napravio dva brejka u nastavku i došao do vođstva od 1-0. Zanimljivo da je ovo prvi put da Tipsarević oduzima servis Raoniću u karijeri.

U drugom setu Raonić je odigrao bolje i došao do izjednačenja sa 6:3. Janko opet dolazi do vođstva u trećem setu koji dobija sa 6:3, a Kanađanin se tada i požalio na povredu desnog skočnog zgloba. Međutim, vratio se još jači na teren i dobio četvrti set sa 6:3.

U petom setu nismo videli nijednu brejk loptu u devet gemova, oba igrača su držala svoj servis, Raonić je servirao i 230 km/h. A onda u desetom gemu Raonić je na svoj servis imao 40:15, ali je Janko uzeo tri vezana poena i došao do prve meč lopte. Nije uspeo da je iskoristi, a Kanađanin dolazi do 5:5. Naredna dva servis gema oba igrača dobijaju bez izgubljenog poena, a Janko dolazi do 7:6 uz jedan izgubljen poen u 13 gemu.

U 17. gemu prvi problemi za Janka na njegov servis, Raonić je došao do 30:0, a onda i do dve brejk lopte od kojih je prvu iskoristio i došao do 9:8. Raonić je odservirao četiri asa u poslednjem gemu i posle više od četiri sata došao do pobede.

Novak Đoković je počistio Pospišila sa 3:0 u prvom meču, a u subotu se igra dubl u kom će se sastati verovatno Zimonjić/Bozoljac – Nestor/Pospišil.

A u nedelju će igrati Raonić – Đoković i verovatno Pospišil – Tipsarević.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter