0
Dejvis kup

Raonić: Sve zavisi od nas

Objavljeno: 11.09.13 u 13:14

raonic_milos

Selektor Dejvis kup reprezentacije Kanade Martin Lorando prepustio je danas ulogu favorita reprezentaciji Srbije u predstojećem polufinalnom duelu tog takmičenja.

Selektor Kanade naglasio je da ne može konkretno da govori o šansama jedne ili druge ekipe, ali da je Srbija očigledno u prednosti zbog Novaka Đokovića.

„U ovom slučaju brojevi ništa ne znače, ne možemo da govorimo ko procentualno ima veće šanse. Ovo je sport i sve može da se dogodi. Imali smo prilike da u prošlosti u Dejvis kupu vidimo lude stvari“, rekao je Lorando na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

On je naglasio da je Đoković veliki šampion i jedan od najvećih tenisera današnjice.

„Smatram da će Đoković kao veliki šampion stići spreman na ovaj duel i ne očekujem da će na njega negativno uticati to što nema vremena za adaptaciju da se odmori od dugog puta iz Njujorka. Verujem da će Novak odigrati na najvišem nivou, kao i u ranijim duelima“, kazao je selektor Kanade.

Najbolji kanadski teniser Miloš Raonić takođe nije želeo da govori o šansama za plasman u finale.

„U ovom sportu je sve moguće. Što se mene tiče, siguran sam da ćemo pružiti maksimum. Rezultat će svakako zavisiti od nas“, rekao je Raonić.

Kanadski teniser crnogorskog porekla podsetio je da je odrastao u tradicionalnom okruženju koje neguje kulturu sa ovih prostora.

„Otac je uvek vodio računa da ne zaboravimo našu tradicionalnu kuhinju. Uvek je išao u prodavnice gde mogu da se kupe jela kao što su ajvar, kajmak i ćevapčići“, naveo je Raonić.

Najbolji dubl igrač Kanade Danijel Nestor kazao je da je Srbije favorit, ali da će njegov tim uraditi sve da ostvari što bolji rezultat.

„Spremni smo maksimalno za ovaj meč. Poštujem protivnika, ali smatram da će naš tim pokazati maksimalan kvalitet“, naveo je on.

Nestor je dodao da je po njegovom mišljenju najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić jedan od najvećih tenisera današnjice u toj konkurenciji.

„Zimonjić je veliki šampion, sjajan na servisu i svakako da nas očekuje velika borba u ovom meču“, rekao je Nestor.

U reprezentaciji Kanade igraće i Frank Dančević i dubl igrač Vasek Pospišil.

Žreb za duel Srbije i Kanade održaće se sutra. U petak se igraju dva meča, u subotu dubl, a u nedelju su na programu još dva singl duela.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter