Vlade-Divac-1

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac, koji je prethodnih dana učestvovao na 125. kongresu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Buenos Ajresu, čestitao je novoizabranom predsedniku Tomasu Bahu i dodao da je uveren da će saradnja sa njim biti na najvišem nivou.

“Verujem da će on biti pravi vođa olimpijskog pokreta u svetu i da će doprineti širenju olimpizma i olimpijskog duha. Olimpijski komitet Srbije ima odličnu saradnju sa gospodinom Bahom, mi smo veoma zadovoljni njegovim izborom i uveren sam da će se ta saradnja sada podići na još viši nivo”, izjavio je Divac.


Prvi čovek OKS podsetio je da je Bah, osvajač zlatne olimpijske medalje u mačevanju na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine i dosadašnji prvi čovek nemačkog nacionalnog komiteta, nedavno, prilikom podnošenja četvorogodišnjeg izveštaja o radu OKS, pohvalio projekte koje OKS organizuje u cilju edukacije najmlađih o osnovnim olimpijskim vrednostima i principima.

Divac je iskoristio priliku i da prokomentariše odluku MOK-a da rvanje ostane u olimpijskoj porodici.

“Raduje me odluka MOK-a da poverenje pokloni sportu sa tako dugom tradicijom kao što je rvanje. Ipak je to sport koji je na programu Igara još od antičkog doba i zaslužuje da bude deo najveće smotre svetskog sporta i u budućnosti“, poručio je Divac iz Argentine.

hotsport.rs