0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Veseli bi da se vrati u Evropu

Objavljeno: 10.09.13 u 11:27
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Uoči utakmice između Hrvatske i Češke novinar Večernjeg lista intervjuisao je najboljeg igrača protivničkog tima, Jana Veselija, nekadašnjeg košarkaša Partizana i ljubimca navijača kojima je taj klub na srcu. Mladi Čeh je pored aktuelnih tema pričao i o svom životu u Beogradu, ali je i najavio da bi mogao da se vrati u Evropu.

Partizanovi navijači izmislili su dva: „Kad Jan igra, svi smo Veseli“ i „Svi smo sretni, samo se Jan Veseli“.

„I dalje tamo imam puno navijača i prijatelja i njihovu podršku svakodnevno zapažam na svom Twitter-profilu“ – otkrio je Jan Veseli.

U Beogradu, središtu zabave na Balkanu, sticao je prijatelje i na savskim i dunavskim splavovima.

„Kada bismo imali slobodno veče, recimo nakon utakmice, odlazio bih s prijateljima na svirku. Što se tiče koncerata, najviše sam voleo da slušam Cecu i Dina Merlina.“

Priznaje da i danas više voli srpsku narodnu muziku nego češku ili američku, no nisu mu mrske ni slovenačke polke. Naime, sa 17 godina doveden je u Slovan u kojem je ostao godinu dana i potom je digao sidro.

„Kada me zapazio Duško Vujošević i pozvao u Partizan, takvu priliku nisam smeo da propustim jer sam znao da on pruža priliku mladima.“

U Vašington Vizardsima priliku baš i nije dobio, a moglo se i čuti da će ga klub poslati u NBDL ligu.

„U tom slučaju radije bih se vratio u Evropu. Ja ne želim da igram u NBDL-u jer ja nisam bek koji ima loptu u rukama pa u svakoj utakmici postigne 20-30 poena. Meni je potrebna timska igru da bih došao do izražaja“ – rekao je Veseli koji je tako najavio možda i povratak u Partizan ili neki drugi Evroligaški klub.

hotsport.rs/vecernjilist.hr

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter