0
ATP

Nadal sustigao Đokovića

Objavljeno: 10.09.13 u 09:35

novak-rafa-usopen

Ispostavilo se da u ATP-u postoje vidoviti ljudi koji su još juče upisali Rafaelu Nadalu pobedu nad Novakom Đokovićem u finalu Ju Es Opena, ali i bodove za trijumf na četvrtom Gren slem turniru u sezoni.

Tako je Novak Đoković zadržao prvo mesto na listi profesionalnih tenisera sa 10.980 bodova, ali nakon sinoćnjeg poraza sada ima svega 120 poena više od Nadala (10.860) koji će ga gotovo izvesno preteći pošto do kraja godine ne brani ni jedan jedini poen odnosno može samo da ih zaradi, dok će Novak imati težak zadatak da odbrani sve što je osvoji u završnici prethodne godine.

Što se tiče preostalih koji se nalaze među prvih 10 došlo je samo do rokade između Rodžera Federera koji je sada šesti i Huana Martina del Potroa koji od danas zauzima sedmu poziciju. Na trećem mestu je i dalje Endi Marej sa velikim zaostatkom za vodećim dvojcem (7.060), četvrti je David Ferer, a peti Tomaš Berdih. Top 10 listu zaključuju Žo-Vilfrid COnga, Rišar Gaske i Stanislas Vavrinka.

Janko Tipsarević i dalje nastava laki pad na ATP listi pa je od danas 27. teniser sveta što je za dva mesta lošiji plasman u donsu na prethodno rangiranje, Viktor Troicki je na 71. poziciji, a Dušan Lajović na 142. odnosno bolji je za dva mesta nego pre dve nedelje. Među 300 najboljih nalaze se još Boris Pašanski na 254. mestu (pad od 35 pozicija) i Filip Krajinović na 292. poziciji (skok od 24 mesta).

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter