0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Laković: Rano je da pričamo o Mihajloviću

Objavljeno: 10.09.13 u 09:19
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Vest o tome da je Fudbalski savez Srbije spreman da ponudi novi ugovor selektoru Siniši Mihajloviću i pored rezultatskog neuspeha u tekućim kvalifikacijama za Mondijal u Brazilu brzo se pronela u zemlji, ali i u inostranstvu, pa su je brže bolje demantovali prvo predsednik Saveza Tomislav Karadžić, a potom i generalni sekretar Zoran Laković.

„Neozbiljno je da sada pričamo o tome bez obzira na situaciju. Kad se u oktobru završe kvalifikacije možemo da razgovaramo o predsedniku Karadžiću i njegovim namerama i o eventualnom produženju ugovora sa Mihajlovićem. Do tada od mene nećete čuti ništa“ – rekao je Laković u intervjuu za Novosti.

Meč sa Hrvatskom je prošao skoro bez problema?

„Ovo je bila utakmica sa najvećim rizikom u poslednjih 20 godina u Evropi. I to mislim na obe utakmice. Možemo da budemo zadovoljni, više od dva meseca smo se pripremali. Da nije bilo ovoliko angažovanja, upliva države, političara koji su pravili pozitivan ambijent i pomogli, ne bismo na ovaj način organizovali meč. Možemo da budemo zadovoljni atmosferom, ali i da konstatujemo da je bilo određenih incidenata. Razgovarao sam i sa delegatom i sa sekjuriti ofiserom i komesarom za bezbednost FIFA i oni su svi izuzetno zahvalni i FSS i državi Srbiji na pripremi čitave utakmice. To su na večeri javno rekli premijeru Ivici Dačiću. Možemo biti zadovoljni, ali očekujemo kaznu za propuste koje su bili. Sve je to minimalno ako se pogleda čitav aspekat utakmice.“

Srbija je neuspehom završila takmičenje u kvalifikacijama?

„Možemo i to da posmatramo iz dva ugla. Prvi jeste da nismo ostvarili rezultat i da se nismo plasirali na Mondijal što predstavlja neuspeh. Međutim, mi smo na početku kvalifikacija znali da će biti teško, da smo možda na neki način zakasnili u prethodnom periodu da podmladimo tim. Ako pogledate da su u ovom timu imali igrače koji mogu da igraju i za mlade i za omladince, onda stvarno možemo da budemo zadovoljni. Neku misiju do tog trenutka smo završili i očekujemo da će ovaj tim u narednih 10 godina predstavljati ozbiljan tim koji može da napravi ozbiljan rezultat.“

Verujete u ovu generaciju?

„Ovi momci imaju talenat i stalno stiču zrelost za naredne kvalifikacije. Kad pogledate kako smo izgledali prvi put kad smo se sakupili i gde smo sada, možemo da budemo zadovoljni. Bitno je da se nastavi ovim putem i da ne bude kako mi umemo da sve srušimo i krenemo iz početka. Bitno je da napravimo kontinuitet u svakom pogledu i verujem da će doći rezultat. Hajde da fudbal jednom pokuša da se ugleda na neke druge sportove kad smo pravili kontinuitet i što se tiče igrača i stručnog štaba „- zaključio je ovaj blic intervju Zoran Laković.

hotsport.rs/novosti.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter