0
Fudbal

Kovačević odredio tim za baraž

Objavljeno: 10.09.13 u 18:01

futsal_srbija

Futsal reprezentaciju Srbije 17. i 24. septembra očekuju dve najvažnije utakmice u ovoj godini, za direktan plasman na Prvenstvo Evrope 2014.

Seniorska reprezentacija Srbije u futsalu okupiće se u sredu, 11.septembra u 13 sati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi uoči starta mini priprema za dve predstojeće baraž utakmice za plasman na Prvenstvo Evrope 2014.godine (domaćin Belgija). Rival „orlovima“ u najvažnijim duelima ove godine biće selekcija Rumunije, a prvi susret biće odigran u Kalarašiju (Rumunija), 17.septembra od 18 sati po lokalnom vremenu (sat ranije po našem) u hali „Polivalenta“. Revanš utakmica uslediće sedam dana kasnije, 24. septembra od 19 sati u beogradskoj Hali „Šumice“. Pobednik baraž dvomeča izboriće plasman među 12 najboljih reprezentacija Evrope i učestvovaće na finalnom turniru PE u Antverpenu, Belgija – 2014.godine.

Selektor futsal „orlova“, Aca Kovačević objavio je spisak od 16 igrača na koje računa za predstojeće susrete, a po 14 će se naći u protokolu svakog od duela. Pozive su dobili:

Golmani: Miodrag Aksentijević (Ekonomac), Nikola Josimović (Kolubara), Aleksa Antonić (Kopernikus).

Igrači: Slobodan Rajčević, Slobodan Janjić, Vidan Bojović, Stefan Rakić, Borko Surudžić, Mladen Kocić (Ekonomac), Nikola Matijević (SAS Marbo), Vladimir Milosavac (Bečej), Marko Perić (Araz, Azerbejdžan), Marko Pršić (Baku Junajted, London), Vladimir Lazić (Fenerbahče, Azerbejdžan), Aleksandar Živanović (Tulon, Francuska), Jovan Cvetanović (Smederevo).

U stručnom štabu se nalaze: Dejan Knežević, Goran Ivančić, Danijel Smiljanić (treneri), Ilija Maletić (kondicioni trener), Vladimir Stojiljković (doktor), Dragan Ristović (fizioterapeut), Igor Gačić (tim menadžer) i Nemanja Nikolić (ekonom).

Naša selekcija biće u prvom duelu u Rumuniji oslabljena za Vladimira Lazića, koji neće putovati zbog dva žuta kartona zarađena u kvalifikacijama u martu, ali će u revanšu pred domaćom publikom zauzeti mesto u timu…

„Očekuju nas dve najznačajnije utakmice ove selekcije u 2013.godini i verujem da ćemo uspeti da se po četvrti put uzastopno plasiramo na Prvenstvo Evrope. Bili smo učesnici 2007. u Portugalu, 2010. u Mađarskoj i 2012. u Hrvatskoj, a 2016.godine bićemo i organizatori, tako da imamo sjajnu šansu da napravimo kontinuitet na velikim takmičenjima. Imaćemo nezgodnog rivala u Rumuniji, to je iskusna selekcija koja dugo igra zajedno, ali naši igrači nikad nisu podbacili kada je to bilo važno. Malu poteškoću stvara mi činjenica da su mnogi momci u letnjoj pauzi promenili klubove i pitanje je na kakvom će nivou spremnosti doći na skup, ali nadam se da će sve biti kako treba i da ćemo se 24.septembra radovati još jednom velikom uspehu futsala“, naglasio je selektor Aca Kovačević.

Zbog obaveza u klubu, naknadno će se priključiti Aleksandar Živanović koji je nedavno otišao u Francusku, a futsal selekcija imaće u „kući fudbala“ ukupno sedam treninga pre odlaska za Rumuniju, koji je planiran za ponedeljak 16. septembar. Nakon povratka iz Bukurešta, selektor će igračima dati dva dana odmora i ponovo ih okupiti 20. septembra pred revanš duel u „Šumicama“.

„Ide nam na ruku činjenica što drugu utakmicu igramo u Beogradu, gde ćemo sigurno imati veliku podršku navijača koji su se uželeli velikih futsal duela. Potvrda našeg dobrog rada je i poziv FS Brazila za naše učešće na „Gran Pri“ turniru u oktobru, koji je najjači prijateljski turnir na svetu. Biće nam čast da još jednom putujemo u Južnu Ameriku i odmerimo se sa najboljima, a u decembru nam u goste dolazi i šampion Evrope Španija“, dodao je Kovačević.

Podsetimo, futsal selekcija Srbije je pored tri uzastopna učešća na Prvenstvima Evrope, bila i učesnik prošlog Prvenstva sveta na Tajlandu 2012.godine, kada smo ostvarili plasman u osminu finala gde nas je zaustavila Argentina (1:2). U martu ove godine zauzeli smo drugo mesto u našoj kvalifikaconoj grupi iza Portugala, a ispred Poljske i Grčke i time stekli pravo da se u baraž dvomeču borimo za plasman na Prvenstvo Evrope 2014.

hotsport.rs/fss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter